Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Clătite cu pere caramelizate

Posted on | ianuarie 28, 2013 | No Comments

Desert: clatite cu pere caramelizate - prezentareReteta si modul de preparare al clătitelor cu pere caramelizate. Timp de pregătire: 10 minute. Timp de gătire: 15 minute.

Clătitele : Bateţi bine ouăle şi laptele. Într-un alt bol, amestecaţi făina, zahărul vanilat şi sarea. Adăugaţi treptat acest amestec peste cel lichid, amestecând încontinuu, până ce obţineţi o pastă omogenă.

Ingrediente pentru 15 clătite

  • 2 căni de făină
  • 3 ouă întregi
  • 2 căni de lapte
  • o cană de bere
  • 2 pliculeţe de zahăr vanilat
  • un praf de sare

Secretele chef-ului: adăugarea progresivă a făinii peste amestecul lichid, vă permite evitarea cocoloaşelor!

Clătite cu pere caramelizate: Decojiţi perele şi ungeţi-le cu lămâie. Topiţi untul într-o oală, la foc mic. Adăugaţi perele, zahărul, coaja de portocală şi scorţişoara. Lăsaţi perele la foc timp de 8-10 minute, amestecând din când în când. După ce perele s-au răcit puţin, aşezaţi-le peste clătite. La momentul servirii, presăraţi zahărul pudră peste clătite.

Clătite cu pere caramelizate – ingrediente pentru 6 persoane

  • 6 clătite
  • trei pere
  • 40 g unt
  • 50 g de zahăr pudră
  • o lingură de zahăr
  • o linguriţă de praf de scorţişoară
  • o jumătate de lămâie
  • coaja rasă de la o jumătate de portocală

Clătite cu pere caramelizate – secretele chef-ului: În fotografia alăturată, am folosit pere întregi, dar ele se pot şi tăia. Dacă aveţi invitaţi gurmanzi, puteţi dubla cantităţile şi lăsa perele întregi.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Măr copt umplut cu mascarpone
Principalele familii de brânzeturi franţuzeşti
Supă de legume
Cum se face salata de vinete cu ceapa
Tort de mere
Institutul Francez va găzdui Sărbătoarea gastronomiei

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie