Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Cougnou cu pepite de ciocolată

Posted on | februarie 1, 2013 | No Comments

Cougnou cu pepite de ciocolatăReteata si modul de preparare al reţetei cougnou cu pepite de ciocolată.

Pentru cougnou cu ciocolată  faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, laptele uşor încălzit şi oăule bătute. Încorporaţi treptat pepitele de ciocolată. Lăsaţi aluatul timp de o oră la crescut, într-un loc călduţ, acoperit cu un şervet de bucătărie.

Faceţi cougnou în felul următor: împărţiţi aluatul în doua. Din prima bucată faceţi un rulou, iar din a doua bucată uniformizaţi capetele ruloului, aşa încât preparatul să aibă forma unei pâini.

Introduceţi preparatul într-o tavă unsă cu unt şi mai lăsaţi-l la crescut 30 de minute. Preîncălziţi cuptorul la 210® C şi lăsaţi preparatul la copt timp de 40 de minute.

 

 

Cougnou cu pepite de ciocolată – ingrediente pentru cougnou

 

  • 800 g făină
  • 50 g drojdie
  • 400 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • două ouă
  • 150 g unt moale
  • 200 g pepite de ciocolată
  • Sare
S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Pui cu măsline
Reteta craquelin
Supă de salată verde cu perişoare de pui
Principalele familii de brânzeturi franţuzeşti
Gâteau éponge (pandişpan cu textură de burete)
Roquefort, brânză cu mucegai albastru în interior

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie