Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Cougnou cu pepite de ciocolată

Posted on | februarie 1, 2013 | No Comments

Cougnou cu pepite de ciocolatăReteata si modul de preparare al reţetei cougnou cu pepite de ciocolată.

Pentru cougnou cu ciocolată  faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, laptele uşor încălzit şi oăule bătute. Încorporaţi treptat pepitele de ciocolată. Lăsaţi aluatul timp de o oră la crescut, într-un loc călduţ, acoperit cu un şervet de bucătărie.

Faceţi cougnou în felul următor: împărţiţi aluatul în doua. Din prima bucată faceţi un rulou, iar din a doua bucată uniformizaţi capetele ruloului, aşa încât preparatul să aibă forma unei pâini.

Introduceţi preparatul într-o tavă unsă cu unt şi mai lăsaţi-l la crescut 30 de minute. Preîncălziţi cuptorul la 210® C şi lăsaţi preparatul la copt timp de 40 de minute.

 

 

Cougnou cu pepite de ciocolată – ingrediente pentru cougnou

 

  • 800 g făină
  • 50 g drojdie
  • 400 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • două ouă
  • 150 g unt moale
  • 200 g pepite de ciocolată
  • Sare
S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Secretele lui Hugo Desnoyer (2) - Cât de importantă este grăsimea?
Secretele lui Hugo Desnoyer (4) - Porcul de fermă
Salată de paste cu legume
Vită cu măsline (corsicană)
Ingheţată de căpşune făcută în casă
Dominique Frérard: Meseria mea, pasiunea mea

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie