Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

REŢETĂ: Couque au chocolat

Posted on | mai 22, 2015 | No Comments

Modul de preparare al reţetei Couque au chocolat.  Faceţi un aluat din făină, drojdie, sare, zahăr şi lapte. Acoperiţi aluatul cu un şervet de bucătărie umed şi lăsaţi-l la frigider jumătate de oră. Scoateţi-l şi frământaţi-l din nou pentru a elimina bulele de aer, apoi introduceţi-l din nou la frigider o oră.

Pe o bucată de hârtie de gătit, etalaţi untul pentru a obline un strat gros de jumătate de centrimetru.

Întindeţi  aluatul într-o foaie groasă de un centimetru. Puneţi untul în mijloc şi pliaţi marginile. Cu ruloul de bucătărie, etalaţi din nou aluatul într-un dreptunghi gros de jumătate de centimetru. Impăturiţi- în trei, apoi acoperiţi-l cu folie transparentă şi puneţi-l la frigider timp de jumătate de oră. Scoateţi aluatul şi repetaţi încă de două ori operaţiunea cu dreptunghiul pliat în trei şi introdus la frigider.

Îndeţi aluatul pentru a forma un dreptunghi de 32 de centimetri lungime şi gros de jumătate de centimetru. Tăiaţi aluatul aşa încât să oblineţi mai multe dreptunghiuri de 9 centimetri lungime.  Puneţi o bară de ciocolată la baza dreptunghiului şi pliaţi o dată. Puneţi încă o bară şi continuaţi să rulaţi aluatul.

Puneţi prăjiturile într-o tavă acoperită cu hârtie pentru copt. Lăsaţi-le să crească timp de o oră.

Preîncăţziţi cuptorul la 250® C. Badijonaţi fiecare couque cu gălbenuş de ou şi puneţi-le la copt 20 de minute.

Couque au chocolat – ingrediente

  • 500 g făină
  • 200 g unt
  • 30 g drojdie
  • 50 g zahăr
  • 30 ml lapte călduţ
  • un ou
  • două linguriţe de sare
  • 400 g bare de ciocolată neagră

Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară “couque au chocolat“.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Tartar de legume cu feta şi busuioc
Salată de paste cu legume
Salată a la Liege, reteta si modul de preparare
Bouillabaisse – supă de peşte
Ouă en cocotte
Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie