Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Flan de ciocolată

Posted on | septembrie 2, 2014 | No Comments

Flan de ciocolata intr-o farfurie alaturi de o portie de inghetataÎncepem săptămâna cu reţeta pentru un delicios flan de ciocolată. Flanul este o tartă garnisită cu cremă.
Timp de preparare:10 minute
Timp de gatire:15 minute

Ingrediente pentru flan de ciocolată:

  • 200 gr de ciocolată fondantă (amară)
  • 200 gr de unt
  • 150 gr zahăr
  • 4 ouă
  • 40 gr faină

Flan de ciocolată – mod de preparare:

Ciocolata se topeşte la bain-marie împreună cu untul şi zahărul.
Ouăle se amestecă cu zahărul şi se bat cu ajutorul unui tel până când se topesc toate cristalele. Peste pasta de ouă turnăm ciocolata (după ce s-a răcit) şi adăugăm făina puţin câte puţin, amestecând până se omogenizează.
Pasta obţinută o turnăm în forme şi o introducem la cuptor pentru 15-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Desertul flan de ciocolată se serveşte cald (altfel se întăreşte miezul) împreună cu o cupă de îngheţată de vanilie.

Această prăjitură este originală prin faptul că la exterior este solidă iar în interior ciocolata rămâne moale.

Reţetă propusă de Gabriela Merloi

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Secretele lui Hugo Desnoyer (4) - Porcul de fermă
Tartar de legume cu feta şi busuioc
Clătite cu pere caramelizate
Reţetă: Salată de ton cu maioneză
Mâncăruri tradiţionale din Franţa
Cum se face tarta cu dovleac

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie