Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Frigărui de porc cu ananas

Posted on | februarie 4, 2013 | 2 Comments

Frigărui de porc cu ananas - mod de prezentareModul de preparare al frigăruilor de porc cu ananas. Timp de pregătire al retetei: 30 de minute.  Timp de gătire: 25 de minute. Se lasă la marionat timp de 2 ore.

Amestecaţi toate ingredientele pentru marinarea cărnii. Tăiaţi carnea în bucăţi pentru frigărui, (de aproximativ 2 cm) şi amestecaţi-o bine cu sosul.  Acoperiţi vasul cu o folie alimentară transparentă şi lăsaţi-l la frigider timp de două ore, amestecând din când în când.

Cu 15 minute înainte de pune frigăruile la foc, marinaţi ananasul. Tăiaţi-l mai întâi în două şi decupaţi bucăţi de aceeaşi mărime ca şi carnea. Puneţi-le într-o farfurie, adăugaţi suc de lămâie verde şi boia de ardei. Amestecaţi-le, acoperiţi-le şi lăsaţi-le la frigider.

Pregătiţi apoi frigăruile, alternând bucăţile de carne cu cele de ananas. Amestecaţi ambele sosuri de la marinat. Gătiţi frigăruile de porc cu ananas pe un grill, întorcându-le des, şi ungeţi carnea cu sosurile amestecate.

 

 

Frigărui de porc cu ananas – ingrediente pentru 6 persoane

  • 1,5 kg de pulpă de porc fără grăsime
  • un ananas

Ingrediente pentru marinarea cărnii

  • patru linguri de ulei
  • trei linguri de miere
  • trei linguri de oţet
  • trei linguri de ketchup picant
  • trei linguri de sos se soia
  • o linguriţă de coriandru
  • o jumătate de linguriţă de sare

Ingrediente pentru marinarea ananasului

  • sucul de la o lămâie verde
  • un vârf de cuţit de boia de ardei iute

 

Poftă bună la  „Frigărui de porc cu ananas„.  Pentru alte reţete vă aşteptăm pe gastronomie.rfi.ro

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Tartar de legume cu feta şi busuioc
Rulouri de ardei cu ton şi brânză feta
Cougnou cu pepite de ciocolată
Cremă de zahăr ars
Cum se face tarta cu dovleac
Rețetă de pâine de casă

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

2 Responses to “Frigărui de porc cu ananas”

  1. Robert
    februarie 10th, 2013 @ 6:22 am

    Foarte interesant. Maine fac si eu.

  2. admin
    februarie 11th, 2013 @ 1:00 am

    Asteptam sa ne spui cum au iesit Robert

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie