Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Gratin de andive cu creveţi

Posted on | februarie 25, 2013 | No Comments

Gratin de andive cu creveţi Modul de preparare al reţetei culinare gratin de andive cu creveţi.

Stoarceţi sucul de lămâie. Tăiaţi mărunt andivele li puneţi.le la înmuiat într-o tigaie cu unt. Adăugaţi sucul de lămâie şi, după ce andivele s-au înmuiat, luaţi-le de pe foc. Adăugaţi creveţii, smântâna, gălbenşul de ou, nucşoară, sare şi piper. Puneţi compoziţia în forme individuale gen ramequin şi introduceţi-le la cuptorul încălzit la 180 de grade până ce suprafaţa compoziţiei se rumeneşte.

Gratin de andive cu creveţi – ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 andive
  • 250 g creveţi
  • 20 ml smântână
  • o lămâie
  • un gălbenuş de ou
  • un cubuleţ de unt
  • nucşoară
  • sare, piper

 

Cum facem să scăpăm de amăreala din andive?

Desfacem andiva foaie cu foaie şi o tinem într-un vas cu apa rece şi sare timp de 10-15min.

andive puse in tigaie la gratinat

Ştiai că andivele sunt legume foarte hrănitoare deşi au foarte puţine calorii (15 calorii in 100 de grame) ? Andivele sunt legume cu o aromă deosebită, ce au un gust uşor amărui.

Nu uita! Atunci când cumperi andive din magazin, asigură-te că au frunzele de un alb curat, sunt fără pete, galbene spre vârfuri şi cu frunzele lipite unele de altele la vârf.

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Grapefruit umplut cu ton
Comté - brânză presată gătită. Origine: Munţii Jura şi Alpi
Roquefort, brânză cu mucegai albastru în interior
Şarlotă de vanilie cu pere şi zmeură
Cum se prepară friptura din carne de miel
Dominique Frérard: Meseria mea, pasiunea mea

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie