Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Gratin de andive cu creveţi

Posted on | februarie 25, 2013 | No Comments

Gratin de andive cu creveţi Modul de preparare al reţetei culinare gratin de andive cu creveţi.

Stoarceţi sucul de lămâie. Tăiaţi mărunt andivele li puneţi.le la înmuiat într-o tigaie cu unt. Adăugaţi sucul de lămâie şi, după ce andivele s-au înmuiat, luaţi-le de pe foc. Adăugaţi creveţii, smântâna, gălbenşul de ou, nucşoară, sare şi piper. Puneţi compoziţia în forme individuale gen ramequin şi introduceţi-le la cuptorul încălzit la 180 de grade până ce suprafaţa compoziţiei se rumeneşte.

Gratin de andive cu creveţi – ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 andive
  • 250 g creveţi
  • 20 ml smântână
  • o lămâie
  • un gălbenuş de ou
  • un cubuleţ de unt
  • nucşoară
  • sare, piper

 

Cum facem să scăpăm de amăreala din andive?

Desfacem andiva foaie cu foaie şi o tinem într-un vas cu apa rece şi sare timp de 10-15min.

andive puse in tigaie la gratinat

Ştiai că andivele sunt legume foarte hrănitoare deşi au foarte puţine calorii (15 calorii in 100 de grame) ? Andivele sunt legume cu o aromă deosebită, ce au un gust uşor amărui.

Nu uita! Atunci când cumperi andive din magazin, asigură-te că au frunzele de un alb curat, sunt fără pete, galbene spre vârfuri şi cu frunzele lipite unele de altele la vârf.

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Salată de cartofi western
Ouă en cocotte
Les Chèvres, brânzeturi franţuzeşti din lapte de capră
Cum se face salata de vinete cu ceapa
Institutul Francez va găzdui Sărbătoarea gastronomiei
Tort de ciocolată cu cremă Bailey's

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie