Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Pui cu măsline

Posted on | ianuarie 31, 2013 | No Comments

Mod de prezentare al preparatului Pui cu maslineReteta si modul de preparare pentru pui cu măsline. Timp de pregătire al retetei: 15 minute. Timp de gătire : 50 de minute.

Tăiaţi puiul în bucăţi şi asezonaţi cu sare şi piper. Treceţi bucăţile de pui prin făină şi prăjiţi-le până ce se rumnesc puţin, apoi puneţi-le pe o farfurie. Între timp, opăriţi roşiile, decoji-le şi tăiaţi-le mărunt.

În uleiul în care aţi prăjit puiul, adaugaţi ceapa tocată şi roşiile. Aromatizaţi cu cimbru, foi de dafin şi rozmarin. Turnaţi vinul alb şi lăsaţi oala acoperită, la foc mic timp de 30 de minute. Adăugaţi măslinele şi continuaţi fierberea pentru încă 10 minute. La momentul servirii, presăraţi deasupra pătrunjelul tocat.

 

Pui cu măsline – ingrediente pentru 4 portii

 

  • un pui
  • 4 roşii
  • 2 cepe mari
  • 100 g măsline negre
  • 100 g măsline verzi
  • două linguri de făină
  • o linguriţă de cimbru uscat
  • trei foi de dafin
  • o linguriţă de rozmarin uscat
  • o jumătate de sticlă de vin alb sec
  • trei linguri de ulei de măsline
  • pătrunjel tocat
  • sare şi piper

Pui cu măsline, secretele chef-ului: Dacă sosul vi se pare puţin acidulat, puteţi adăuga o lingură de smântână.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Măr copt umplut cu mascarpone
Churros cu cremă de ciocolată
Reţetă: Tartine cu brânză şi ardei
Bouillabaisse – supă de peşte
Les Chèvres, brânzeturi franţuzeşti din lapte de capră
Cum se prepară friptura din carne de miel

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie