Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

REŢETĂ: Chili con carne

Posted on | ianuarie 17, 2013 | No Comments

Chili con carne - mod de preparareModul de preparare pentru „Chili con carne”. Timp de pregătire: 20 de minute. Timp de gătire: 2h 20 de minute.

Încălziţi uleiul într-o tigaie înaltă cu capac. Tocaţi ceapa şi usturoiul, apoi caliţi-le puţin în ulei. Adăugaţi carnea şi lăsaţi totul la foc mic timp de cinci sau şase minute, fără capac, amestecând încontinuu. Adăugaţi chimen, oregano, sare şi piper.

Dizolvaţi concentratul de vită în 500 ml de apă şi turnaţi-l în tigaie. Adăugaţi roşiile tăiate în cuburi şi amestecaţi continuu. Lăsaţi compoziţia la foc foarte mic timp de 60-70 de minute, apoi adăugaţi boabele de fasole şi continuaţi fierberea pentru încă o oră, tot la foc foarte mic.

 

 

Ingrediente pentru 6 persoane

 

  • 1,5 kg pulpă de vită tăiată în bucăţi de 2 cm
  • 2 cutii de boabe de fasole roşie (în jur de 800g)
  • o cutie de roşii decojite (în jur de 400g)
  • 2 cepe mari
  • 3 căţei de usturoi
  • un cub şi jumătate de concentrat de vită
  • 3 linguriţe de praf de chili sau boia de ardei iute
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • o linguriţă de oregano uscat
  • patru linguriţe de ulei
  • sare şi piper

 

Secretele chef-ului: Chili con carne poate fi servit într-o jumătate de ardei gras, o prezentare foarte practică pentru mesele de vacanţă sau pentru un picnic. Ca şi garnitură, puteţi folosi fie orez, fie chips-uri de porumb tringhiulare, aşa cum puteţi vedea şi în fotografie.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Rulou de porc moale în lapte cu gălbiori
Tartar de legume cu feta şi busuioc
Pui cu măsline
Secretele lui Hugo Desnoyer (6) - Viţel de lapte Correze
Comté - brânză presată gătită. Origine: Munţii Jura şi Alpi
Dominique Frérard: Meseria mea, pasiunea mea

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie