Reţetă: Păstrăv la gratar cu cartofi natur

pastrav somonat la cuptorCu toţii am auzit măcar o dată vorbindu-se despre importanţa peştelui în alimentaţie sau despre minunile pe care le fac fosforul şi Omega3 în organism. Medicii recomandă consumul de peşte cel puţin o dată pe săptămână, noi vă recomandăm sa gatiti păstrăv la grătar cu garnitură de cartofi natur folosind reţeta de mai jos.

Păstrăv la grătar cu cartofi natur, ingrediente:

  • 4 păstrăvi eviscerați (sunt curăţaţi de intestine), greutatea preferabilă a unui pește: 300-400 gr
  • 40ml ulei
  • Piper și sare – după gust
  • 2 lămâi

Timp de pregătire: 25 minute

Mod de pregătire:
Dacă păstrăvii nu sunt eviscerați, se curăţă de şolzi și de conținut, se spală bine și se pun pe un prosop de bumbac sau sul de șervețel mai gros pentru a absorbi apă.
Se crestează peștii ușor cu cuțitul și se ung cu ulei.
Se presară ușor piper și sare, după care se pun pe grătarul deja încins.
Se țin 8-10 minute pe fiecare parte până se rumenesc.

Pentru garnitura de cartofi natur sunt necesare următoarele ingrediente:

  • 500 gr. cartofi
  • 1 legătură de mărar
  • 40 gr. unt
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • Ierburi de Provence

Timp de pregătire: 50 minute

Mod de pregătire al cartofilor natur:

cartofi naturSe curăţă cartofii de coajă, se spală și se pun la fiert întregi, timp de 40 minute într-o cratiță. După ce sunt fierți, se scurg și se lasă puțin la răcit.
Se taie rondele sau cubulețe şi se adaugă untul, porționat în bucăți mici, peste care se adaugă mărarul tocat mărunt, ierburile de Provence, sarea și piperul negru.

Când sunt gata se servesc cu felii de lămâie, cartofi natur sau garnitură de orez, asezonată cu salată de varză albă sau roșie, însoțit de un pahar de vin alb demisec sau sec după preferințe.

Cum recunoaştem un păstrăv proaspăt?

Ochii păstrăvului trebuie să fie lucioşi şi clari. Dacă ochii păstrăvului pe care doriţi să-l cumpăraţi sunt înceţoşaţi înseamnă că peştele nu este proaspăt. Nu uitaţi să verificaţi culoarea branhiilor! Branhiile peştelui proaspăt au culoarea roşu-închis.
Dacă strângeţi între degete corpul peştelui şi acesta este moale, iar carnea nu-şi revine la forma iniţială, înseamnă că peştele a stat multă vreme în vitrină.

pastrav proaspat

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Lasă un răspuns