Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Rulou de porc moale în lapte cu gălbiori

Posted on | octombrie 22, 2015 | 1 Comment

foto-friptura-porc-moelleux-lapteModul de preparare al rulourilor de porc moale în lapte cu gălbiori.Timp de pregătire: 30 de minute.Timp de gătire: 1h 45.

Înainte de a o pune la înmuiat în lapte, crestaţi carnea din loc în loc şi introduceţi câte o jumătate de căţel de usturoi în fiecare crestătură. Apoi puneţi carnea la înmuiat într-un castron cu lapte, pe care îl introduceţi la frigider timp de 12 ore.

După ce aţi scos carnea de la frigider, faceţi următorii paşi:

Puneţi ceapa tăiată mărunt şi ruloul de porc într-o tigaie cu ulei. Lăsaţi-le la foc potrivit până ce carnea s-a rumenit. După aceea, adăugaţi laptele în care a stat carnea la înmuiat, presăraţi sare şi piper. Puneţi capacul şi lăsaţi compoziţia la foc mic timp de o oră, amestecând din când în când.

După o oră, luaţi capacul şi înlăturaţi spuma de lapte întărită pe pereţii tigăii. Adăugaţi vinul alb, cimbrul şi dafinul. Amestecaţi cu o lingură de lemn, întoarceţi bucăţile de carne şi pe cealaltă parte şi verificaţi dacă sosul mai are nevoie de sare şi piper. Puneţi capacul şi lăsaţi compoziţia  la înnabuşit 45 de minute.

După aceea, scoateţi carnea din tigaie, amestecaţi bine sosul rămas şi strecuraţi-l printr-o sită pentru a înlătura spuma de lapte.

Garnitura de gălbiori sau alte ciuperci alese de dumneavoastră se găteşte foarte uşor: pentru cele 300 g de ciuperci, se curăţă şi se taie mărunt două cepe mici şi un morcov. Acestea se pun la călit într-o tigaie cu puţin ulei. După ce s-au înmuiat, se adaugă ciupercile întregi sau feliate şi se lasă la foc mic timp de 15 minute.

Pentru servirea preparatului, bucăţile de carne se taie felii, peste care se adaugă sosul şi ciupercile. Şi cartofii pot fi o garnitură ideală pentru acest excelent preparat.

 

Rulou de porc  – reteta pentru 4 persoane

 

  • 600-800 g de carne de porc făcută rulou
  • 300 g de gălbiori (în loc de gălbiori, puteţi folosi orice tip de ciuperci comestibile)
  • 1 l de lapte
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 2 cepe
  • 6 căţei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • puţin cimbru
  • ulei
  • sare şi piper

 

Acest preparat în sos alb poate fi acompaniat fie de un vin roşu foarte puţin fructat şi leger, fie de un vin alb cu uşoare arome lemnoase.

Reţetă pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Secretele lui Hugo Desnoyer (4) - Porcul de fermă
Churros cu cremă de ciocolată
Frigărui de porc cu ananas
Croque monsieur - sandviş cu brânză şi şuncă
Aligot, piure de cartofi şi brânză
Tort de ciocolată cu cremă Bailey's

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

One Response to “Rulou de porc moale în lapte cu gălbiori”

  1. Cezar dias
    ianuarie 6th, 2016 @ 2:49 am

    muito bom. o porco ao leite fiz e gostei

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie