Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Rulouri de ardei cu ton şi brânză feta

Posted on | ianuarie 24, 2013 | No Comments

Prezentare platou rulouri de ardei cu ton şi brânză feta Rulouri de ardei cu ton şi brânză feta, reteta si modul de preparare. Timp de pregătire : 30 de minute. Timp de gătire : 15 minute.

Preîncălziţi cuptorul la 210 °C.

Tăiaţi ardeii în patru şi puneţi-i la copt la nivelul grill-ului din cuptor, cu coaja în sus. Lăsaţi-i la copt doar până ce coaja începe să se umfle. Luaţi-i într-o farfurie, îndepărtaţi coaja şi seminţele.

Puneţi deoparte o lingură de brânză feta, iar restul într-un vas, cu tonul şi usturoiul, tocat în prealabil. Zdrobiţi totul cu o furculiţă şi adăugaţi puţin ulei de măsline, amestecând pentru a obţine o pastă cremoasă. Săraţi şi piperaţi după gust.

Puneţi această pastă pe bucăţile de ardei copt, rulaţi-le şi fixaţi totul cu scobitori. Apoi lăsaţi-le la rece timp de 30 de minute.

Presăraţi peste rulouri restul de brânză sfărâmată şi fisticul, apoi stropiţi cu ulei de măsline.

Preparatul se serveşte rece.

 

 

Ingrediente pentru 4 persoane :

  •  patru ardei (doi roşii, doi galbeni sau portocalii)
  • un căţel de usturoi
  • 200 g de ton conservat în suc propiu, nu în ulei
  • 50 ml de ulei de măsline
  • 200 g de brânză feta
  • două linguri de fistic sfărâmat
  • sare,  piper
S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Salată cu somon şi mărar
Pui cu măsline
Grapefruit umplut cu ton
Gâteau éponge (pandişpan cu textură de burete)
Salată de sfeclă roşie
Institutul Francez va găzdui Sărbătoarea gastronomiei

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie