Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Salată a la Liege, reteta si modul de preparare

Posted on | februarie 22, 2013 | No Comments

Salată a la LiegeSalată a la Liege, reteta si modul de preparare.

Fierbeţi cartofii cu tot cu coajă. Fierbeţi al dente fasolea verde. Fierbeţi ouăle tari.

Tocaţi ceapa li tăiaţi kaizerul în bucăţele. Topiţi untul într-o tigaie şi rumenişi ceapa şi kaizerul. Când acesta s-a prăjit, adăugaţi fasolea verde, săraţi, piperaţi şi puneţi în compoziţie o lingură de oţet.

Faceţi sosul vinaigrette amestecând muşrat, ulei de măsline, oţet, sare şi piper.

Tăiaţi cartofii şi ametecaţi-i peste compoziţia cu fasole verde, turnaţi sosul vinaigrette şi amestecaţi din nou. Tăiaţi ouăle tari în patru şi puneţi.le peste salată. Serviţi salata călduţă..

 

 

Salată a la Liege – ingrediente pentru 4 persoane

 

  • 500 g cartofi
  • 300 g fasole verde
  • două cepe
  • 4 ouă
  • 4 felii de kaizer
  • o lingură de oţet de cidru
  • un cubuleţ de unt
  • muştar, oţet, ulei de măsline, sare şi piper pentru sosul vinaigrette
S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Grapefruit umplut cu ton
Salată de paste cu legume
Toast Champignon
Macaron – o prăjitură care a cucerit lumea
Ouă en cocotte
Supă de legume

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie