Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Salată a la Liege, reteta si modul de preparare

Posted on | februarie 22, 2013 | No Comments

Salată a la LiegeSalată a la Liege, reteta si modul de preparare.

Fierbeţi cartofii cu tot cu coajă. Fierbeţi al dente fasolea verde. Fierbeţi ouăle tari.

Tocaţi ceapa li tăiaţi kaizerul în bucăţele. Topiţi untul într-o tigaie şi rumenişi ceapa şi kaizerul. Când acesta s-a prăjit, adăugaţi fasolea verde, săraţi, piperaţi şi puneţi în compoziţie o lingură de oţet.

Faceţi sosul vinaigrette amestecând muşrat, ulei de măsline, oţet, sare şi piper.

Tăiaţi cartofii şi ametecaţi-i peste compoziţia cu fasole verde, turnaţi sosul vinaigrette şi amestecaţi din nou. Tăiaţi ouăle tari în patru şi puneţi.le peste salată. Serviţi salata călduţă..

 

 

Salată a la Liege – ingrediente pentru 4 persoane

 

  • 500 g cartofi
  • 300 g fasole verde
  • două cepe
  • 4 ouă
  • 4 felii de kaizer
  • o lingură de oţet de cidru
  • un cubuleţ de unt
  • muştar, oţet, ulei de măsline, sare şi piper pentru sosul vinaigrette
S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
REŢETĂ: Rulori de morcovi umplute cu Emmentaler
Rulouri de ardei cu ton şi brânză feta
Salată de cartofi western
Fondue savoyarde
Principalele familii de brânzeturi franţuzeşti
Ingheţată de căpşune făcută în casă

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie