Salată de sfeclă roşie

Salată de sfeclă roşieSalată de sfeclă roşie – uşor de pregătit, sănătoasă, benefică pentru ficat – prelungeşte viaţa hepatocitelor – celulele hepatice, îmbunătăţirea metabolismului celular. Consumul de sfeclă roşie este un bun aliat împotriva anemiei şi a sistemului imunitar slăbit.

Salată de sfeclă roşie – timp de pregătire:15 minute, timp de fierbere :20-30 minute.

Salată de sfeclă roşie, ingrediente pentru 4 porții:

  • 8 bucăţi de sfeclă de dimensiuni medii, întregi și necurățate
  • 60 ml ulei de măsline, presat la rece
  • 30 ml oţet de mere
  • sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie
  • un mănunchi din ierburile tocate, subțiri : pătrunjel, busuioc, cimbru, rozmarin
  • un praf de sare şi piper negru – adăugat după gust

Salată de sfeclă roşie, mod de pregătire:

1. Sfecla roşie se spală bine şi se fierbe în multă apă cu un praf de sare, timp de 20 – 30 de minute, până când cuțitul pătrunde cu ușurință în mijlocul sfeclei. După ce este fiartă, sfecla se răcește în apă rece și se curăţă de coajă imediat.

2. Se taie sfecla roşie în cuburi de aproximativ 1 cm – 2 cm (cu un cuțit riglat pentru un aspect plăcut) și se pune într-un castron pentru servire.  Se adăugă coaja de lămâie.

3. Într-un castron mic, amestecaţi uleiul, oţetul de mere şi suc de lămâie şi apoi se toarnă peste sfeclă. Se adăugă ierburile, sare și piper și încorporează bine.

Este foarte important ca salata de  sfeclă roşie să stea la frigider timp de 30 minute. Se servește rece.

Salata de sfeclă roşie  se poate servi cu garnitură de orez basmati şi piept de pui la grătar sau somon prăjit cu piure de conopidă.

 

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Lasă un răspuns

  1. Pai dupa cum e povestit nu ne mai raname decat sa umplem un pahar plin ochi cu apa rece, sa-l bem cu inghituri mici sa nu ne apuce sughitul si sa ne culcam si noi ghiftuiti fara nici cea mai mica frica de colesterol!:):):):)

  2. …sigur, este foarte delicioasa daca i se adauga 2-4lingurite de pasta din hrean si in locul taierii in cubulete,sfecla r.se da pe o razatoare[partea cu care se taie pestisori]INCERCATI ,NU VA COSTA NIMIC!