Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Sandvişuri pirat

Posted on | ianuarie 21, 2013 | No Comments

foto-sandwich-pirat-copiiIngredientele necesare si modul de preparare al „sandvişurilor pirat”. Timp de preparare: 30 de minute.

Tăiaţi 4 felii groase de castravete. Feliaţi ardeiul gras, apoi tăiaţi patru rondele din partea albă a cepei  şi patru din cea verde, pentru a face ochiul piratului.

Tăiaţi chiflele în două pe lungime şi ungeţi jumătăţile cu maioneză. Puneţi pe câte o jumătate de chiflă: o frunză de salată, o felie de jambon, una de caşacaval, o alta de jambon şi încă o frunză de salată, apoi aşezaţi peste acestea celelalte jumătăţi de chiflă.

Decoraţi faţa piratului: în loc de gură, puneţi o feliuţă de ardei gras, pentru ochi – o rondelă de castravete, una de ceapă albă şi una verde. Peste celălalt ochi, aşezaţi foi de ceapă verde. Nasul se face dintr-un triunghi de pate de ficat.

 

Ingrediente pentru 4 copii

 

  • 4 chifle
  • 8 felii de jambon alb
  • 4 felii de caşcaval
  • un sfert de castravete
  • o jumătate de ardei gras roşu
  • 8 frunze de salată
  • 2 cepe verzi
  • 4 linguriţe de pate de ficat
  • 8 linguriţe de maioneză

Reţetă gastronomică pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Rulou de porc moale în lapte cu gălbiori
Tartar de legume cu feta şi busuioc
Franţa recâştigă Bocuse d’Or 2013
Supă de salată verde cu perişoare de pui
Aligot, piure de cartofi şi brânză
Roquefort, brânză cu mucegai albastru în interior

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie