Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Secretele lui Hugo Desnoyer (1) – Cum se alege porcul ?

Posted on | ianuarie 4, 2012 | No Comments

HD: Iată o carne de porc adevărată, porc hrănit cu cereale, etichetat cu referinţa de calitate „label rouge”, cu o grăsime bună, sănătoasă, fermă la atingere. Eu îi las şoriciul şi astfel cotletele gătite sunt excepţionale, la fel de gustoase ca antricoatele de viţel…

R: Într-adevăr, aşa şi arată! Ei bine, cum am început să vorbim despre carnea de porc, haideţi să vedem puţin, se spune că de la porc se mănâncă tot…

HD: Aşa este, totul se poate pregăti…

R: Atunci haideţi să intrăm un pic în secretele unui măcelar. Cum se alege porcul? Un măcelar alege fiecare porc pe care îl cumpără? Mă refer aici la măcelăria tradiţională…

HD: Dacă mergeţi la ţară în Franţa, acolo da, mulţi măcelari cumpără animalele vii, în ferme, însă la Paris volumul este atât de mare, încât eu sunt obligat să cumpăr numai partea de mijloc a porcului, de la ceafă până la pulpă. Aşadar cumpăr aceste părţi brute, în baza unui caiet de sarcini pe care l-am stabilit cu crescătorii din sud-vestul Franţei. Repet, carnea este etichetată cu referinţa de calitate „label rouge”, sunt animale hrănite exclusiv cu cereale… Ceea ce mă interesează când aleg animalele este grăsimea, trebuie să fie albă şi fermă la atingere, asta ne arată că porcul a fost crescut cum trebuie, este o garanţie a calitatăţii. Şi eu numai aşa ceva cumpăr.

R: Aşadar aceasta este o obligaţie pentru crescători…

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Secretele lui Hugo Desnoyer (4) - Porcul de fermă
Churros cu cremă de ciocolată
Clătite cu pere caramelizate
Secretele lui Hugo Desnoyer (6) - Viţel de lapte Correze
Supă de legume
Mâncăruri tradiţionale din Franţa

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie