Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Secretele lui Hugo Desnoyer (3) – Care-ul de cotlete

Posted on | ianuarie 4, 2012 | No Comments

R: Revenind la acest cotlet apetisant. Avem de fapt o bucată formată din mai multe cotlete.  HD: Da, acesta este un careu de cotlete.

R: Ceea ce înseamnă că sunt patru cotlete?

HD: Sau chiar mai multe. Pot fi până la opt coaste. Acesta a fost deja tăiat pentru a fi vândut, deci este mai mic. Poate fi pregătit aşa brut, doar făcând câteva striaţii cu cuţitul direct pe şorici şi apoi lăsându-l la cuptor o ora şi jumătate, o oră şi patruzeci de minute, la 160 – 180 de grade. Sau se pot tăia cotletele care se pregătesc apoi la grătar sau la tigaie. Sau bucata poate fi dezosată complet, se îndepărtează şoriciul, păstrându-se doar grăsimea exterioară şi putem pregăti o friptură… Cu cartofi la cuptor, ceapă şi puţin vin alb. Este delicios…

R: Sunteţi un gurmand! Credeţi că un bun măcelar trebuie să fie şi un gurmand?

HD: Cred că un măcelar trebuie să aprecieze toate plăcerile cărnii…

R: Aţi fost foarte explicit, într-adevăr…

HD: Asta este viaţa, este adevărat!

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Sandvişuri pirat
Fondue savoyarde
Macaron – o prăjitură care a cucerit lumea
Supă de ceapă cu crutoane
Cum se face tarta cu dovleac
Tort de mere

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie