Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Secretele lui Hugo Desnoyer (4) – Porcul de fermă

Posted on | ianuarie 4, 2012 | No Comments

R:  Revenind la acest cotlet, tuturor ne plac cotletele, însă la noi în ţară nu am mai văzut niciodată nişte cotlete de porc atât de mari… Este un porc special?

HD: Ei bine, este cea mai bună carne de porc, în Franţa denumirea „porc de fermă” arată că avem de-a face cu cel mai înalt standard de calitate în termeni de creştere a porcilor. Plimbându-mă prin magazinele din Bucureşti însă, nu prea am văzut carne de porc de bună calitate. Cred că obiectivul este un preţ cât mai mic fără nişte criterii de calitate. Pe când aceştia sunt porci hrăniţi cu cereale foarte bune, sunt crescuţi cât mai mult pentru a fi suficient de dezvoltaţi şi a da o carne cât mai gustoasă.

R: Am putea să ne imaginăm cum arăta porcul de la care provin aceste frumoase cotlete?

HD: Porcul acesta, sub formă de carcasă, adică deja tăiat la abator şi golit, are 300 de kilograme, ceea ce este enorm…

R: Şi ce culoare avea?

HD: Roz, după ce sunt pârliţi, au această culoare roz, apoi trebuie lăsaţi un pic la maturat, în spaţiu refrigerat, 4-5 zile, înainte să poată fi consumaţi.

R: Şi ce rasă de porc este?

HD: Sincer, nu cunosc rasa, nu vreau să spun o prostie…

R: Bun, în afară de aceste cotlete de porc, ce mai vedem?

HD: Viţeii de lapte… Sau mai vorbim despre carnea de porc?

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Secretele lui Hugo Desnoyer (1) - Cum se alege porcul ?
REŢETĂ: Rulori de morcovi umplute cu Emmentaler
Franţa recâştigă Bocuse d’Or 2013
Supă de salată verde cu perişoare de pui
Quiche lorraine, reţeta si modul de preparare
Tort de mere

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie