Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Supă de legume

Posted on | martie 25, 2013 | 2 Comments

supa de legume

Supă de legume, o mâncare sănătoasă şi uşor de preparat. Amestecul de legume fierte în zeamă de legume va da supei o savoare specială, întărită şi de roşii şi pătrunjel.

Timp de prepare al supei de legume: 25 min. Timp de gătire: aproximativ 1 oră.

 

Supă de legume, ingrediente pentru 8 porţii medii:

  •      8 morcovi medi, feliaţi
  •      2 cepe mari, tocate
  •      4 ţeline mici, tocate
  •      1 ardei verde mare, fără semințe și tocat
  •      1 lingură ulei de măsline
  •      1 cățel de usturoi, tocat
  •      4 căni de apă
  •      350 gr de roşii cubuleţe
  •      2 ceşti de varză tocată
  •      2 ceşti congelate fasole verde
  •      2 ceşti mazăre congelată
  •      1 cană de porumb congelat
  •      1-1/2 linguriţe pătrunjel uscat sau o legătură medie de pătrunjel proaspăt
  •      1 linguriţă de sare
  •      1 linguriţă maghiran uscat
  •      1 linguriţă cimbru uscat
  •      1 foaie de dafin
  •      1/2 linguriţă busuioc uscat
  •      1/4 linguriţă piper

Supă de legume, mod de preparare:

1. Într-un cratiţă adâncă căliţi morcovii, ceapa, telina şi ardeiul gras până se rumenesc. Adăugați usturoiul;  gătiţi 1 minut şi 30 secunde.  Se adăugă şi se amestecă restul de ingrediente. Se aduce la fierbere.
2. Reduceţi focul, se acoperă și se fierbe timp de 1 până la 1-1/2 ore sau până când legumele sunt fragede. Puneţi frunze de dafin. La final când supa este gata se adăugă pătrunjelul şi busuiocul.

Supa de legume se serveşte imediat, caldă. Pentru un plus de savoare, supa de legume se poate servi însoţită de pâine prăjită sau brânză rasă pe deasupra sau câteva linguriţe de iaurt slab.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Cum alegem „ foie gras ”-ul?
Salată de cartofi western
Supă de salată verde cu perişoare de pui
Reţetă: Salată de ton cu maioneză
Ingheţată de căpşune făcută în casă
Tort de ciocolată cu cremă Bailey's

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

2 Responses to “Supă de legume”

  1. lorena
    iunie 11th, 2014 @ 4:51 pm

    Da e bun si simplu doar ca 8 persoane mi se pare cam mult

  2. Dana
    septembrie 10th, 2015 @ 9:15 am

    Am preparat reteta ta si este super, pe langa ca este gustoasa mai este si foarte sanatoasa! Incearca si tu reteta mea de supa crema de dovleac, telina sau brocoli:

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie