Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Tartă cu praz şi Brie

Posted on | februarie 21, 2013 | No Comments

Tartă cu praz şi BrieTartă cu praz şi Brie, reţeta si modul de preparare. Timp de pregătire al tartei cu praz: 30 de minute. Timp de gătire: 30 de minute

Amestecaţi într-un bol făina, margarina şi sarea, adăugând treptat puţină apă. Veţi obţine un aluat omogen care nu trebuie să vi se lipească de degete. Dacă este nevoie, mai adăugaţi puţină făină.

Tartă cu praz şi Brie – prepararea umpluturii

Tăiaţi kaizer-ul în felii subţiri, puneţi-le apoi la foc mic şi lăsaţi-le să se prăjească în puţin ulei. Prazul se taie pe lungime şi se adaugă peste kaizer-ul uşor rumenit. Tigaia se mai lasă pe foc timp de 10 minute, deoarece prazul trebuie să se înmoaie bine.

Bateţi ouăle într-un bol, adăugaţi smântână, piper, nucşoară şi puţină sare. Nu mai este nevoie să adăugaţi sare dacă aţi folosit kaizer afumat, pentru că acesta este destul de sărat.

Realizarea tartei cu praz şi Brie

Întindeţi foaia de aluat într-un recipient pentru tartă, uns în prealabil cu margarină. Adăugaţi kaizerul şi prazul, după care întindeţi peste compoziţie ouăle bătute.

Tăiaţi brânza de capră în felii subţiri şi adăugaţi-le în stratul de ouă, smântână şi kaizer.

Introduceţi tarta la cuptorul încins la 180° C, timp de aproximativ 30 de minute.

Timp de pregătire: 30 de minute. Timp de gătire: 30 de minute.

 

Tartă cu praz şi Brie – ingrediente pentru 4 persoane

Pentru aluat:

  • 250 g de făină
  • 100 g de margarină
  • sare

Pentru umplutură:

  • 2 bucăţi frumoase de praz
  • 250 g de smântână
  • 150 g de kaizer (afumat sau simplu, după preferinţe)
  • 100 g de Brie
  • 4 ouă
  • o linguriţă de ulei
  • nucşoară, sare şi piper

Reţeta „Tartă cu praz şi Brie”  a fost pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Tartar de legume cu feta şi busuioc
Reţetă: Tartine cu brânză şi ardei
Andive prăjite
Choucroute, reteta si modul de pregatire
Comté - brânză presată gătită. Origine: Munţii Jura şi Alpi
Supă de ceapă cu crutoane

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie