Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Tartar de legume cu feta şi busuioc

Posted on | iulie 6, 2016 | 1 Comment

Tartar de legume cu feta şi busuiocModul de pregătire al reţetei gastronomice: tartar de legume cu feta şi busuioc. Timp de pregătire: 15minute.

Amestecaţi sucul de la lămâie cu uleiul de măsline, sare şi piper. Scoateţi sâmburii măslinelor şi tăiaţi-le în bucăţele; adăugaţi peste compoziţia iniţială, împreună cu frunzele de busuioc tocate mărunt (păstraţi, totuşi, câteva frunze pentru decor). Curăţaţi coaja roşiilor după ce le-aţi fiert şi apoi scoateţi-le sâmburii şi tăiaţi-le în bucăţele. Curăţaţi castraveţii de coajă, scoateţi-le seminţele şi tăiaţi-i şi pe ei în bucăţele. În sfârşit, tăiaţi brânza feta în bucăţele de aceeaşi mărime. Amestecaţi roşiile, castraveţii şi brânza feta cu sosul pregătit în prealabil. La servire, adăugaţi busuioc pentru decor.

 

Tartar de legume – ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 roşii mari
  • 2 castraveţi
  • 200 g feta
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • o lămâie
  • 100 g măsline negre
  • o legătură de busuioc
  • sare, piper

Tartar de legume cu feta şi busuioc, reţetă pregătită de Jerome Duport pentru Secrete de Chef.

Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară “tartar de legume cu feta şi busuioc“. Vă aşteptăm şi mâine pe gastronomie.rfi.ro cu o nouă reţetă!

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
Secretele lui Hugo Desnoyer (3) - Care-ul de cotlete
Cum alegem „ foie gras ”-ul?
Cremă de zahăr ars
Cum se face salata de vinete cu ceapa
Dominique Frérard: Meseria mea, pasiunea mea
Institutul Francez va găzdui Sărbătoarea gastronomiei

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

One Response to “Tartar de legume cu feta şi busuioc”

  1. Ana
    ianuarie 24th, 2013 @ 5:12 pm

    Pentru carnivori – adaugati si cubulete de pui! Fiert sau la gratar. Si daca nu vreti ulei cu iaurt este foarte usurel!

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie