Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Tort de ciocolată cu cremă Bailey’s

Posted on | octombrie 20, 2014 | No Comments

Tort de ciocolată cu cremă Bailey's aranjat pe un platou verde

O nouă săptămână, o nouă reţetă. Azi ne îndulcim ziua cu un tort de ciocolată cu cremă Bailey’s.

Ingrediente blat pentru tort de ciocolată cu cremă Bailey’s:

200 gr unt moale
200 gr zahăr
200 gr faină
6 ouă
150 gr de cacao amară
1 păhărel de cognac
1 pliculeţ de vanilie
1 pliculeţ de praf de copt

Timp de preparare:10 minute
Timp de gatire:1 ora

Se amestecă bine untul cu zahărul şi vanilia timp de 10 min sau cel puţin până se obţine o compoziţie cremoasă. Se adăugă cele 6 gălbenuşuri, făina, cacao, cognacul, praful de copt şi albuşurile bătute spumă. Se încorporează bine totul,amestecând uşor.Tapetaţi cu unt şi făină o forma de tort,vărsaţi compoziţia de mai sus şi băgaţi la cuptor,la 180 de grade timp de cca o oră.

Ingrediente cremă Bailey’s:

6 gălbenuşuri
3 linguri de făină
120 ml de Bailey’s
6 linguri de zahăr
un litru de lapte
Amestecaţi gălbenuşurile cu zahărul,adăugaţi făina,crema de bailey’s şi laptele.Toată compoziţia se pune pe foc,la flacăra mică,amestecând în continuu. Cum începe să fiarbă e gata. Între timp tăiaţi în două blatul şi ornaţi-l cu cremă răcită. Această cremă se poate folosi şi simplă ca desert sau servită cu fructe sau ciocolată.

O reţetă propusă de Gabriela Merloi

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
REŢETĂ: Chili con carne
Salată cu somon şi mărar
Cougnou cu pepite de ciocolată
Bouillabaisse – supă de peşte
Vită cu măsline (corsicană)
Tort de mere

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie