Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Tort de mere

Posted on | august 28, 2014 | No Comments

Tort cu mere
Tortul de mere este un desert savuros din blat pufos foarte simplu si usor de preparat. Cand trebuie sa pregatesti rapid un tort, aceasta este reteta cea mai rapida.
Ce poti sa vrei mai mult de la un tort: nu contine creme complicate, se prepara rapid, este racoritor.

Ingrediente tort cu mere:

4-5 mere
200 gr de zahar
o lamaie
50 gr de unt sau margarina
3 oua
200 gr de faina
un iaurt mic
un plic cu praf de copt

Timp de preparare:15 minute
Timp de gatire:50 de minute

Tort de mere, instructiuni de preparare

Se taie felii subtiri merele si se tin intr-un vas cu lamaia stoarsa. Se bat ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, untul sau margarina topite, apoi se adauga faina si praful de copt.
Se tapeteaza cu unt si faina o forma de tort, se varsa toata compozitia de mai sus la care se adauga deasupra merele.
La cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute.

Reteta propusa de Gabriela Merloi

S-ar putea să-ţi placă şi aceste reţete gastronomice:
REŢETĂ: Chili con carne
Măr copt umplut cu mascarpone
Salată cu somon şi mărar
Cougnou cu pepite de ciocolată
Tort de ciocolată cu cremă Bailey's
Trofeu european pentru sculptură în zahăr

Comentarii si adaugiri

- despre retete:

Comments

Leave a Reply





  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie