Site icon Gastronomie

Gratin de andive cu creveţi

Gratin de andive cu creveţi Modul de preparare al reţetei culinare gratin de andive cu creveţi.

Stoarceţi sucul de lămâie. Tăiaţi mărunt andivele li puneţi.le la înmuiat într-o tigaie cu unt. Adăugaţi sucul de lămâie şi, după ce andivele s-au înmuiat, luaţi-le de pe foc. Adăugaţi creveţii, smântâna, gălbenşul de ou, nucşoară, sare şi piper. Puneţi compoziţia în forme individuale gen ramequin şi introduceţi-le la cuptorul încălzit la 180 de grade până ce suprafaţa compoziţiei se rumeneşte.

Gratin de andive cu creveţi – ingrediente pentru 4 persoane

 

Cum facem să scăpăm de amăreala din andive?

Desfacem andiva foaie cu foaie şi o tinem într-un vas cu apa rece şi sare timp de 10-15min.

Ştiai că andivele sunt legume foarte hrănitoare deşi au foarte puţine calorii (15 calorii in 100 de grame) ? Andivele sunt legume cu o aromă deosebită, ce au un gust uşor amărui.

Nu uita! Atunci când cumperi andive din magazin, asigură-te că au frunzele de un alb curat, sunt fără pete, galbene spre vârfuri şi cu frunzele lipite unele de altele la vârf.

 

Exit mobile version