Site icon Gastronomie

Rețetă de pâine de casă

Paine de casa feliataCred că sunteţi de acord cu noi când spunem că pâinea făcută în casă este cea mai bună, mai delicioasă şi mai sănătoasă. În plus, mirosul de pâine caldă, care umple casa în momentul coacerii, ne aminteşte de copilărie şi de casa bunicilor. Iată o reţetă de pâine de casă fără amelioratori şi fără “chimicale”:

Ingrediente pâine de casă

Realizare:

Prepararea pâinii de casă:

Se dizolvă drojdia în laptele cald îndulcit și se amestecă treptat toate ingredientele (sarea se adaugă ultima). Se începe frământarea aluatului timp de câteva minute şi se lasă la crescut timp de 1 oră (temperatura trebuie să depăşească 20 ° C).

Când aluatul este deja crescut, se pune pe masă, după ce în prealabil s-a împrăştiat făină şi se frământă coca pentru distribuirea uniformă a aerului în interiorul aluatului pentru pâine de casă. Între timp se pregăteşte tava de copt şi se pune în interiorul său hârtia de copt.  După terminarea de frământat a aluatului, se modelează şi se pune în vasul de copt. Se lăsa la dospit timp de 1 oră.

Este necesară încălzirea cuptorului la temperatura de 220 ° C și apoi până la 180 ° C. Se pune pâinea de casă la copt timp de 40 de minute. În cele din urmă, la jumătatea duratei de coacere, mutaţi tava mai jos în cuptor pentru o coacere completă. Dacă după 40 de minute pâinea de casă nu sună a gol când bateţi cu degetele în ea, o întoarceţi şi o mai lăsaţi încă 10 minute cu fundul în sus.

Poftă bună!

Exit mobile version