Mod de preparare a rulorilor de morcovi umplute cu Emmentaler. Timpul de pregătire: 20 de minute. Timp de gătire: 30 de minute.
Alegeţi nişte morcovi frumoşi, de aceeaşi mărime. Curăţaţi-i fin şi porţionaţi-i în cilindri de 7-8 centimetri lungime. Punţi-i la fiert în apă cu sare pentru 15 minute. După ce i-aţi fiert, scobiţi miezul acestora cu ajutorul unui cuţitaş, lăsând marginile cilindrului destul de groase.
Cu acelaşi cuţitaş, decupaţi câte un cilindru de caşcaval, de aceeaşi lungime cu morcovii.
Amestecaţi smântăna cu puţin chimen şi parmezan, apoi daţi caşcavalul prin această compoziţie şi introduceţi-l în scobitura morcovilor. Acoperiţi capetele morcovilor cu câte o rondelă tăiată chiar din miezul lor. Presăraţi sare şi piper peste morcovi.
Într-o farfurie bateţi albuşul de ou, adăugaţi sare şi piper. Într-o altă farfurie puneţi făina, iar în cealalată, pesmetul. Daţi rulourile de morcovi prin făină, prin oul bătut şi, apoi, prin pesmet.
Topiţi puţin unt într-o tigaie, adăugaţi puţin de măsline şi puneţi morcovii la prăjit. După ce sunt gata, scurgeţi-i de ulei.
Rulori de morcovi – ingrediente pentru 2 persoane
- 4 morcovi
- 100 g caşcaval emmentaler
- 100 g pesmet
- 100 g făină
- 20 g smântână lichidă
- 100 ml ulei
- un albuş de ou
- puţin parmezan ras
- chimen
- sare şi piper