AcasăCategorii rețetePește și fructe de mareReţetă: Salată de ton cu maioneză

Reţetă: Salată de ton cu maioneză

Salata de ton, inainte de servire intr-o farfuriA venit primăvara, deci se apropie şi vremea salatelor. O salată de ton este ideală pentru mic dejun, o gustare rapidă pe timpul zilei sau chiar pentru cină.

Salată de ton, timp aproximativ de pregătire: 10 minute.

Salată de ton, ingrediente pentru 2 persoane:

  • 1 salată verde medie
  • 1 ceapă medie galbenă sau roşie, după preferinţă
  • 1 conservă de ton întreg sau bucăţi
  • 2 roşii mari sau 6 roşii cherry
  • 2 ouă fierte tari
  • 10 măsline negre – de preferinţă fără sâmburi
  • zeamă de la jumătate de lămâie
  • 1 linguriţă de ulei de măsline extra vergin presat la rece
  • sare şi piper negru – după gust
  • pentru mai multă savoare se pot adăuga condimente de Provence sau un sos de maioneză slab, preparat în casă

Salată de ton, modul de preparare:

1. Se fierb ouăle.

2. Se spală salata şi se taie armonios, urmată de ceapă rondele subţiri. Se adaugă roşiile tăiate feliuţe şi măslinele.

3. Conserva de ton se desface, se scurge de ulei și se pune împreună cu legumele într-un bol pentru salată sau într-un castron mai înalt.

4. Se asezonează cu zeamă de lămâie şi se potriveşte gustul cu sare şi piper.

5. La final se adaugă ouăle feliate.

Pentru mai multe savoare se poate adăuga un sos slab de maioneză.

Tonul e o sursă excelentă de acizi graşi şi omega 3. Bogată în proteine şi vitamine, salata de ton este este o gustare ideală. Studiile arată că oamenii care mănâncă peşte în mod regulat au un risc mai scăzut de a face diabet. Seleniul, vitamina D şi acizii graşi omega-3, găsite în peşte, au calităţi antiinflamatorii şi reduc artritele reumatice şi osteoartrita.

Articole Similare