Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Franţa recâştigă Bocuse d’Or 2013

Posted on | februarie 7, 2013 | No Comments

Chef-premiantii d'OR 2013Franţa, Danemarca, Japonia, un trio câştigător de la a 14-a ediţie a Bocuse d’Or, care s-a derulat pe 29 şi 30 Ianuarie 2013 în cadrul salonului Sirha – Eurexpo, Lyon-Franta.
Thibaut Ruggeri (chef la Lenôtre) a câştigat titlul suprem, luându-se la întrecere cu alţi 23 de bucătari pricepuţi din lumea întreaga, având concurenţă din USA, Norvegia, Mexico, China, Japonia, Danemarca, Ungaria, Marea Britanie, Italia …. realizând preparate extrem de rafinate.
181 000 vizitatori, din care 15 500 chefs din toată lumea, s-au întâlnit pentru a gusta, asculta, a se cunoaşte …. pe parcursul a 5 zile în cadrul acestui prestigios salon Sirha.
Thibaut Ruggeri aur la d'OR 2013Prestigiosul concurs Gastronomic Bocuse d’Or, creat de Paul Bocuse în 1987, are loc la fiecare doi ani în cadrul salonului Sirha, şi premiază cel mai bun Chef. Această ediţie a reprezentat o etapă importantă în istorisa concursului prin impunerea unei noi probe de preparare a peştelui prin diversitatea şi specificul fiecărei ţări participante în spiritul dezvoltării durabile. Ţări noi au intrat în concurs precum (Sri Lanka, Maroc, Ungaria). Juriul de onoare, format din Chef italian Enrico Crippa (3*** Piazza Duomo, la Alba), Chef danez Rasmus Koefed (Bocuse de Bronz 2005, Bocuse de Argint 2007 şi Bocuse d’Or 2011), şi celebru Paul Bocuse, preşedintele fondator al concursului, a recompensat inspiraţia, îndrăzneala şi inovaţia candidaţilor.

O surpriză de proporţii pentru Japonia care, după a 14-a participare, urcă pe podium. Subliniez că la Tokyo sunt mai multe restaurante cu stele Michelin decât la Paris.
Preşedintele echipei japoneze Dl Hiramatsu este de asemenea implicat în Săptămâna Gustului din Japonia.
AUR : Thibaut Ruggeri – Franţa câştiga suma de 20 000 €
ARGINT : Jeppe Foldager – Danemarca suma de de 15 000 €
BRONZ : Noriyuki Hamada – Japonia suma de 10 000 €

Castigatorii Bocuse d'or

 

Premiile Speciale Bocuse d’Or 2013:


Premiul special pentru peşte : Norvegia
Premiul special pentru carne : Marea Britanie
Premiul special pentru cea mai bună promovare : Guatemala
Premiul special pentru cel mai bun afiş : Ungaria
Premiul special pentru ajutor bucătar : Marea Britanie

 

Sursa: Săptămâna Gustului, Daniel Dobre

Comments

Leave a Reply

  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie