Gastronomie

Comunitatea pasionaţilor de gastronomie – Reţete, Tips & Tricks

Institutul Francez va găzdui Sărbătoarea gastronomiei

Posted on | aprilie 13, 2014 | 1 Comment

sarbatoarea gastronomieiInstitutul Francez din București are plăcerea să găzduiască în perioada 27-28 septembrie Sărbătoarea gastronomiei în cadrul Zilelor Porților Deschise.

Deoarece, dacă ne gândim la Franța, gastronomia e printre primele concepte care ne vin în minte, dorim să rememorăm gusturile specifice franțuzești alături de programe care vă vor trezi și pofta de cultură.

Ziua de sâmbătă va debuta cu un atelier digital, NumériGastronomique, pentru copiii de peste 8 ani, unde Domnul Partmentier îi va învăța că nu e chiar atât de greu să gătești ca un mare bucătar-şef.

Departamentul de Cursuri şi Examene va aduce publicului trei mari programe. În primul rând, ateliere pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani. Minunatul Basm al Gustului este prilejul ideal pentru cei mici de a se avânta într-o călătorie pasionantă şi savuroasă în lumea gastronomiei franceze.

Totodată, vom lansa un mini-glosar conţinând expresii şi termeni din domeniul gastronomiei franceze. Conceput în colaborare cu un cunoscut bucătar francez care ne va dezvălui câteva cuvinte şi expresii noi privind “la nouvelle cuisine”, mini-glosarul se adresează în special împătimiţilor de nou şi inedit în arta culinară franceză.

Nu în ultimul rând, calendarul 2015 creat de Institutul Francez din Bucureşti va îmbrăca o haină nouă prin tematica gastronomică abordată: fiecare filă a calendarului vă va incita să descoperiţi, în ritmul anotimpurilor, evenimente gastronomice importante din Franţa de-a lungul unui an. Veţi avea, de asemenea, ocazia să aflaţi reţete tradiţionale franţuzeşti şi vă vom ispiti să le realizaţi, de ce nu, în propria bucătărie…

În cadrul Zilelelor Porților deschise, Institutul Francez vă așteaptă la o conferință pe tema gastronomiei moleculare, susținută de către cercetătorul Christophe Lavelle şi la un atelier de gătit alături de celebrul bucătar Philippe Dupré.

Din program nu vor lipsi nici proiecţiile de film. Astfel, cinefilii vor putea urmări filme precum Entre les Bras, o poveste familială concentrată în jurul unei bucătării, Bucătăria preşedintelui sau celebrul Soul Kitchen.

Filmul Mondovino va prezenta povestea licorii lui Bahus, iar celebrul oenolog Jacques Melac îi va călăuzi, după film, pe spectatori, în lumea vinului.

Toate aceste activităţi vor fi însoţite de degustări de produse oferite de partenerii evenimentului în holul Atrium al Institutului.

program Fete

Comments

One Response to “Institutul Francez va găzdui Sărbătoarea gastronomiei”

  1. xxx
    septembrie 26th, 2014 @ 10:29 am

    Un desfasurator orar (chiar si cu titlu informativ)ar putea fi accesat/primit, pentru Sarbatoarea gastronomiei Franceze ? Multumesc !

Leave a Reply

  • Reţete pe categorii

  • Secrete în bucătărie