AcasăCategorii rețeteDesertCheesecake cu afine și nutella

Cheesecake cu afine și nutella

Cheesecake cu afine și nutella – un desert elegant și savuros, cu un strat crocant de biscuiți, o cremă fină de brânză și nutella, ideal pentru zilele călduroase sau pentru o masă festivă în familie!

Ingrediente ptr 4 persoane :

Pentru blat:

-150 g biscuiți digestivi

-50 g unt topit

Pentru cremă:

-250 g cremă de brânză (tip Philadelphia)

-100 ml smântână pentru frișcă

-2 linguri zahăr pudră

-2 linguri nutella

Pentru topping:

-100 g afine proaspete sau congelate (dacă sunt congelate, dezghețate și scurse)

-frunze de mentă (opțional)

Timp total circa 1 oră.

Modul de preparare :

Zdrobiți biscuiții fin și amestecați-i cu untul topit până obțineți o compoziție nisipoasă.

Puneți amestecul într-o tavă de tartă mică (sau 4 forme individuale), presați bine cu dosul unei linguri și dați la frigider 10-15 minute.

Amestecați crema de brânză cu zahărul pudră.

Într-un bol, separat, bateți smântâna pentru frișcă până se întărește, apoi încorporați-o ușor în crema de brânză.

Împărțiți crema în două : într-o jumătate adăugați nutella și amestecați bine, cealaltă jumătate lăsați-o deoparte.

Peste baza de biscuiți adăugați mai întâi crema cu nutella, apoi crema simplă de brânză, nivelați cu o spatulă și decorați cu afine

Dați  la frigider minimum 1 oră pentru a se întări.

Scoateți din frigider, adăugați frunze de mentă pentru decor și serviți rece.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Cheesecake cu fructe de pădure

 

Articole Similare