Tarta cu mere și stafide – un desert delicios și ușor de preparat, cu o umplutură bogată de mere, aromă de scorțișoară și o crustă crocantă !
Ingrediente ptr 6 persoane :
-1 pachet aluat de tartă (sau aluat fraged)
-4-5 mere mari
-50 g stafide
-2 linguri zahăr brun
-1 linguriță scorțișoară
-1 lingură unt
-1 linguriță suc de lămâie
-zahăr pudră pentru decor
Timp total circa 1 oră.
Modul de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 180°C.
Întindeți aluatul în forma de tartă (diametru 24-26 cm) și înțepați-l din loc în loc cu o furculiță.
Curățați merele de coajă și semințe, apoi tăiați-le felii subțiri și puneți-le într-un bol cu sucul de lămâie, ca să nu oxideze.
Adăugați stafidele, zahărul brun, scorțișoara și amestecați bine.
Așezați compoziția peste aluat, puneți deasupra bucățele mici de unt și coaceți
tarta timp de 35-40 de minute.
Lăsați-o să se răcească puțin, apoi presărați zahăr pudră deasupra.
Serviți tarta cu stafide simplă sau cu o lingură de frișcă ori înghețată de vanilie.
Poftă bună !