Aluatul pentru tarte și plăcinte este un aluat maleabil și friabil, care servește la prepararea crostatelor italiene, dar și a tartelor, biscuiților sau alte tipuri de produse de patiserie.
Ingrediente pentru o tartă 6-8 persoane :
-400 g făină
-160 g unt la temperatura camerei
-220 g zahăr
-2 ouă
-2 gălbenușuri
-coaja rasă de la 1 portocală
-sare
Timpul de pregătire 10-15 minute
Modul de preparare :
Cerneți făina într-un castron, adăugați sarea, zahărul și amestecați.
Adăugați untul, tăiat în bucăți, ouăle și coaja de portocală rasă.
Amalgamați totul uniform, fără să frământați puternic, înfășurați aluatul într-o peliculă transparentă și lăsați 30 minute la frigider înainte de a fi folosit.
Aluatul fraged poate fi păstrat în congelator maxim 3 luni și decongelat la nevoie.
Acest aluat poate fi folosit pentru diverse deserturi precum : Tartă Tatin cu portocale sau tarta cu dovleac