Ouă ochiuri cu sparanghel – o rețetă simplă, gustoasă, hrănitoare și rapid de pregătit, ideală atât pentru un mic dejun sănătos cât și pentru o gustare în orice moment al zilei !
Ingrediente ptr 2 persoane:
-4 ouă
-200 g sparanghel proaspăt
-1 lingură de ulei de măsline sau unt
– 4 felii de pâine integrală
-sare și piper, după gust
Timp total circa 15-20 de minute
Modul de preparare:
Rupeți capetele lemnoase ale sparanghelului, spălați-l bine și lăsați-l să se scurgă.
Într-o tigaie, adăugați uleiul de măsline sau untul și căliți sparanghelul timp de 5-7 minute la foc mediu, până devine fraged, dar crocant.
Într-o altă tigaie, adăugați puțin ulei sau unt, spargeți ouăle și prăjiți-le 3-4 minute până când albușul e gătit, iar gălbenușul rămâne moale (sau după preferințe).
Condimentați cu sare și piper.
Așezați sparanghelul pe feliile de pâine integrală, puneți ouăle ochiuri deasupra și serviți.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Omletă cu ouă de prepeliță sau Ouă ochiuri și cartofi dulci

