Omleta cu ouă de prepeliță – o opțiune rafinată și sănătoasă, un mic dejun ideal sau o gustare delicioasă atunci când vreți să vă răsfățați papilele gustative !
Ingrediente ptr 4 persoane:
-20 buc ouă de prepeliță
-1-2 linguri de ulei de măsline
-sare și piper după gust
– verdeață (pătrunjel, mărar) pentru garnitură
Timp de pregătire circa 10 minute
Modul de preparare :
Într-un bol, spargeți cu grijă, toate cele 12 ouă de prepeliță.
Într-o tigaie, adăugați uleiul de măsline și încălziți-l la foc mediu.
Când uleiul este încins, turnați cu grijă ouăle de prepeliță în tigaie.
Adăugați sare și piper.
Lăsați omleta să se gătească la foc mic, fără a amesteca, până când ouăle sunt gătite și marginile ușor rumenite (aproximativ 5-7 minute).
Garnisiți cu verdeață, după preferințe și serviți omleta caldă, alături de o salată sau pâine prăjită.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Omletă cu ciuperci și parmezan