Omleta, unul dintre cele mai cunoscute și apreciate preparate din ouă, o mâncare consistentă si versatilă, care poate fi combinată cu o gamă largă de ingrediente de la legume la șuncă.
Astăzi vă prezentăm varianta cu ciuperci și parmezan – o retetă simplă, hrănitoare și accesibilă, în care vedetele sunt ciupercile, bogate în proteine, fibre, vitamina D și potasiu, dar și parmezanul bogat in calciu.
O rețetă ideală pentru un mic dejun consistent și hrănitor sau ca aperitiv.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-600 g ciuperci champignon
-6 ouă
-50 g parmezan ras
-ulei de măsline extravirgin
-30 ml vin alb
-sare
-pătrunjel tocat
Timp de pregatire -aprox. 20 minute
Modul de preparare:
Curățați ciupercile, separați calotele de tulpini și îndepărtați toate reziduurile de pamant cu o perie sau o cârpă curată (ciupercile proaspete nu trebuie spălate).
Incălziți uleiul într-o tigaie, adaugati usturoiul cu pătrunjelul, apoi ciupercile, sarea, piperul și gătiți timp de 5-6 minute, amestecând de două-trei ori ușor.
Deglazați cu puțin vin alb. Cand ciupercile sunt gata, scoateți-le din tigaie păstrati-le deoparte.
Între timp, într-un castron, bateți ouăle cu parmezanul ras și amestecați.
În aceeași tigaie în care ați sotat ciupercile, adăugați amestecul de ouă.
Lăsați câteva minute, apoi adăugați ciupercile și reduceți focul.
Acoperiți și gătiți aproximativ 10 minute sau până când marginile omletei devin aurii, fără a fi nevoie să o întoarceți.
O puteti plia in forma buzunar daca doriti.
Încercați și alte variante de omletă precum : Omletă cu somon afumat sau Omletă cu pește
Poftă bună!