Omletă cu legume la cuptor

Omleta cu legume la cuptor – o idee originală pentru un mic dejun sănătos sau pentru o gustare în orice moment al zilei !

Ingrediente ptr 4 persoane :

8 ouă

-1 ardei gras (roșu sau galben), tăiat cubulețe

-1 ceapă mică, tocată mărunt

-1 dovlecel mic, tăiat cuburi

-2-3 roșii cherry, tăiate în jumătate

-100 g brânză rasă (telemea, cașcaval sau mozzarella)

-2 linguri ulei de măsline

-sare și piper după gust

-verdeață (pătrunjel, mărar)

Timp total circa 20 de minute.

Modul de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Căliți legumele într-o tigaie cu ulei, până se înmoaie ușor.

Bateți ouăle într-un bol mare, adăugați sare, piper, și brânza rasă.

Amestecați legumele călite cu ouăle bătute.

Turnați compoziția într-un vas termorezistent uns cu puțin ulei sau tapetat cu hârtie de copt.

Adăugați roșiile cherry deasupra, pentru decor și gust.

Coaceți timp de 10-15 minute, până când omleta este fermă și ușor rumenită.

Lăsați să se răcească 5 minute înainte de tăiere.

Servește cu o salată verde sau o felie de pâine prăjită.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Omletă cu ciuperci și parmezan

Articole Similare