AcasăCategorii rețeteAluaturiRavioli de casă cu ricotta și spanac

Ravioli de casă cu ricotta și spanac

Ravioli de casă cu ricotta și spanac – o combinație delicioasă și elegantă de paste de casă cu o umplutură gustoasă de ricotta și spanac, un contrast plăcut între textura fină a brânzei și gustul proaspăt al spanacului !

Ingrediente ptr 8 persoane :

Total estimativ: 2–3 ore

Pentru aluat (paste proaspete):

-600 g făină tip 00

-6 ouă mari

-un praf de sare

Pentru umplutură :

-500 g ricotta

-400 g spanac proaspăt (sau 300 g spanac congelat, bine scurs)

-100 g parmezan ras

-nucșoară rasă (după gust)

-sare și piper, după gust

Modul de preparare :

1. Prepararea aluatului:

Pe o suprafață curată, formați o movilă de făină cu un crater în mijloc.

Spargeți ouăle în centru și adăugați un praf de sare.

Amestecați ușor cu o furculiță, încorporând făina treptat și frământați 10-15 minute până obțineți un aluat neted și elastic.

Acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să se odihnească 30 minute la temperatura camerei.

2. Prepararea umpluturii:

Gătiți spanacul până se înmoaie, apoi scurgeți-l foarte bine și tocați-l mărunt.

Într-un bol, amestecați ricotta, spanacul răcit, parmezanul, sare, piper și un praf de nucșoară.

Păstrați umplutura la rece până la folosire.

3. Formarea pastelor ravioli:

Împarteți aluatul în două și întindeți foi subțiri (ideal cu mașina de paste).

Pe o foaie puneți mici grămăjoare de umplutură, la distanță egală, acoperiți cu cealaltă foaie și presați în jurul umpluturii pentru a elimina aerul.

Tăiați cu o rotiță pentru ravioli și sigilați marginile cu degetele sau cu o furculiță.

Așezați ravioli pe un prosop presărat cu făină.

4. Gătirea:

Fierbeți ravioli în apă sărată clocotită timp de 3-4 minute (până se ridică la suprafață).

Serviți cu unt topit și salvie, sos de roșii cherry sau cu smântână și parmezan.

Poftă bună !

Sfat : puteți congela ravioli negătiți și folosi ulterior.

Vă recomandăm și : Tortellini de casă cu carne

 

Articole Similare