AcasăCategorii rețeteAluaturiAluat pentru paste artizanale

Aluat pentru paste artizanale

Există mai multe teorii despre cum și când au fost inventate pastele.

Unii spun că pastele erau cunoscute în Sicilia încă din anul 826 d.Hr., alții spun că o versiune de paste a fost importată în Italia de către cunoscutul comerciant venețian Marco Polo, după călătoria sa în China.

Iată rețeta de aluat artizanal, pentru că nimic nu se compară cu o porție de paste proaspete, făcute în casă!

Ingrediente ptr 4 porții:

-300 g făină de grâu dur

-3 ouă

-1 praf de sare

Modul de pregătire:

Puneți făina pe o planșetă de lucru împreună cu praful de sare și faceți o adâncitură în mjloc, astfel încât să arate ca un vulcan.

Spargeți ouăle în centru și amestecați ușor, cu o furculiță pentru a le încorpora în făină.

Odată ce aluatul începe să se lege, frământați energic până obțineți un aluat omogen, neted și elastic, pe care îl veți așeza într-o pungă de plastic pentru alimente. Închideți bine punga și lăsați-l să se odihnească cel puțin 1 oră la temperatura camerei.

Dacă nu aveți o mașină de paste puteți întinde aluatul cu un făcăleț.

Dacă aveți o mașină de paste întindeți aluatul prin treapta de grosime a mașinii de paste, în funcție de pastele pe care doriți să le pregătiți (spaghetti, fettuccine sau tagliatelle).

Puteți tăia foi pătrate pentru lasagna, pătrățele mici pentru tortellini sau rotunde pentru ravioli.

Spor la treabă și la inspirație!

 

 

Articole Similare