Fettuccinele cu dovlecei și lămâie – o rețetă cu un gust desăvârșit, o combinație delicioasă, delicată și ideală pentru prânz sau cină!
Ingrediente ptr 2 persoane :
-200 g fettuccine
-1 dovlecel mic
-2 linguri ulei de măsline
-2 căței de usturoi (tocat mărunt)
-sucul și coaja rasă de la 1 lămâie bio
-50 g parmezan ras (opțional)
-sare și piper, după gust
Timpul de pregătire 20-25 minute
Modul de preparare :
Puneți pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), până devin al dente (păstrați o cană din apa de fiert).
În timp ce pastele fierb, spălați și tăiați dovlecelul în fâșii subțiri.
Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline, adăugați usturoiul și sotați-l timp de 1 minut, până devine auriu. Adăugați dovlecelul și gătiți-l timp de 3-4 minute, până devine crocant.
Adăugați pastele fierte în tigaie, împreună cu sucul și coaja de lămâie. Amestecați bine, adăugând puțin din apa de fiert păstrată, dacă este necesar, pentru a crea un sos cremos.
Condimentați cu sare și piper după gust.
Dacă doriți, puteți adăuga parmezanul ras.
Si dacă vă plac pastele lungi și dovleceii puteți încerca și : Tagliatelle cu somon afumat sau Gnocchi gratinați cu roșii și dovlecei
Poftă bună!