AcasăIngrediente principaleLegumeFettuccine cu dovlecei și lămâie

Fettuccine cu dovlecei și lămâie

Fettuccinele cu dovlecei și lămâie – o rețetă cu un gust desăvârșit, o combinație delicioasă, delicată și ideală pentru prânz sau cină!

 Ingrediente ptr 2 persoane :

-200 g fettuccine

-1 dovlecel mic

-2 linguri ulei de măsline

-2 căței de usturoi (tocat mărunt)

-sucul și coaja rasă de la 1 lămâie bio

-50 g parmezan ras (opțional)

-sare și piper, după gust

Timpul de pregătire 20-25 minute

Modul de preparare :

Puneți pastele la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj (aproximativ 8-10 minute), până devin al dente (păstrați o cană din apa de fiert).

În timp ce pastele fierb, spălați și tăiați dovlecelul în fâșii subțiri.

Într-o tigaie mare, încingeți uleiul de măsline, adăugați usturoiul și sotați-l timp de 1 minut, până devine auriu. Adăugați  dovlecelul și gătiți-l timp de 3-4 minute, până devine crocant.

Adăugați pastele fierte în tigaie, împreună cu sucul și coaja de lămâie. Amestecați bine, adăugând puțin din apa de fiert păstrată, dacă este necesar, pentru a crea un sos cremos.

Condimentați cu sare și piper după gust.

Dacă doriți, puteți adăuga parmezanul ras.

Si dacă vă plac pastele lungi și dovleceii puteți încerca și : Tagliatelle cu somon afumat sau  Gnocchi gratinați cu roșii și dovlecei

Poftă bună!

 

Articole Similare