AcasăIngrediente principaleLegumeGnocchi gratinați cu roșii și dovlecei

Gnocchi gratinați cu roșii și dovlecei

Gnocchi gratinați sunt un prim fel delicios, foarte ușor și rapid de pregătit, cu o textură cremoasă și irezistibilă, delicioși atât la prânz cât și la cină !

Ingrediente ptr 2 persoane :

-250 g gnocchi

-1 dovlecel mic, tăiat cuburi

-2-3 roșii medii, tăiate

-100 g brânză mozzarella, rasă

-50 g parmezan, ras

-2-3 linguri ulei de măsline

-1 cățel de usturoi, tocat mărunt

-sare și piper după gust

-busuioc

Timpul de pregătire circa 30 minute.

Modul de prepare :

Într-o oală cu apă sărată, aduceți apa la fierbere, adăugați gnocchi și fierbeți-i până când se ridică la suprafață. Scurgeți-i și lăsați-i deoparte.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați usturoiul, dovlecelul și sotați aproximativ 3-4 minute. Adăugați roșiile, sare și piper după gust și continuați să gătiți încă 4-5 minute.

Într-un bol mare, amestecați gnocchi cu legumele sotate, adăugați jumătate din mozzarella rasă și amestecați.

Transferați compoziția într-un vas de copt, presărați restul de mozzarella rasă și parmezanul.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți timp de 10-15 minute, până se formează o crustă aurie.

Presărați busuioc proaspăt deasupra și serviți.

Puteți încerca și delicioșii gnocchi : Gnocchi alla sorrentina  sau Fettuccine cu dovlecei și lămâie

Poftă bună!

Articole Similare