Gnocchi gratinați sunt un prim fel delicios, foarte ușor și rapid de pregătit, cu o textură cremoasă și irezistibilă, delicioși atât la prânz cât și la cină !
Ingrediente ptr 2 persoane :
-250 g gnocchi
-1 dovlecel mic, tăiat cuburi
-2-3 roșii medii, tăiate
-100 g brânză mozzarella, rasă
-50 g parmezan, ras
-2-3 linguri ulei de măsline
-1 cățel de usturoi, tocat mărunt
-sare și piper după gust
-busuioc
Timpul de pregătire circa 30 minute.
Modul de prepare :
Într-o oală cu apă sărată, aduceți apa la fierbere, adăugați gnocchi și fierbeți-i până când se ridică la suprafață. Scurgeți-i și lăsați-i deoparte.
Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați usturoiul, dovlecelul și sotați aproximativ 3-4 minute. Adăugați roșiile, sare și piper după gust și continuați să gătiți încă 4-5 minute.
Într-un bol mare, amestecați gnocchi cu legumele sotate, adăugați jumătate din mozzarella rasă și amestecați.
Transferați compoziția într-un vas de copt, presărați restul de mozzarella rasă și parmezanul.
Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți timp de 10-15 minute, până se formează o crustă aurie.
Presărați busuioc proaspăt deasupra și serviți.
Puteți încerca și delicioșii gnocchi : Gnocchi alla sorrentina sau Fettuccine cu dovlecei și lămâie
Poftă bună!