Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi alla sorrentina sunt un clasic al bucătăriei italiene, mai precis Campania, o regiune din Italia de sud, la marea Tirrena. Este o combinație de gnocchi de cartofi, asezonati cu sos de roșii, busuioc, mozzarella si parmezan ras.

INGREDIENTE – PTR 4 PERSOANE:

-800 gr gnocchi de cartofi

-500 gr pulpa de rosii

-2 mozzarelle de 125 gr fiecare

-parmezan ras

-busuioc

-ulei de masline

-sare si piper

-usturoi

Timp de pregatire -aprox. 30 minute

MODUL DE PREPARARE :

Tăiați mozzarella în cubulețe (vor fi folosite pentru a condimenta gnocchi alla sorrentina). Intre timp, intr-o tigaie rumeniti usturoiul in putin  ulei de masline.

Adăugați pulpa de roșii,  busuiocul, sarea și piperul. Aduceți sosul la fierbere, apoi micsorati focul și continuați să gătiți încă 10 minute, amestecând ocazional. Între timp, fierbeți gnocchi într-o cratiță mare cu apă clocotită cu sare și scurgeți-i cu o lingură cu fante (sunt gata când urca la suprafață). Adăugaț-i în tigaia cu sosul de roșii și amestecați ușor.

Transferați totul într-un vas de copt, adăugați mozzarella tăiată cubulețe și presărați parmezan ras. Gratinati la cuptor la 250 °, timp de 8-10 minute.

Poftă bună !

 

Articole Similare