Iepure cu ceapă caramelizată – un preparat rafinat și delicios, carnea de iepure, fiind apreciată pentru textura sa fragedă și gustul delicat, săracă în sodiu și bogată în minerale.
Iată o alternativă la carnea roșie !
Ingrediente ptr 4 persoane :
-1 kg iepure (tăiat în bucăți)
-3-4 cepe mari
-4-5 linguri ulei de măsline
-200 ml vin alb
-200 ml apă caldă
-1-2 frunze de dafin
-sare și piper (după gust)
-1-2 linguri zahăr brun (pentru caramelizare)
Timp de pregătire circa 1 oră și 30 minute
Modul de preparare :
Spălați bine bucățile de iepure și ștergeți-le cu un prosop de hârtie.
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu, adăugați bucățile de iepure și rumeniți-le pe toate părțile, timp de aproximativ 10-15 minute, la foc iute. Scoateți-le și puneți-le deoparte.
În aceeași tigaie, adăugați ceapa tăiată julienne și sotați-o la foc mic, amestecând frecvent, până devine moale și aurie.
La final, adăugați zahărul și amestecați pentru a carameliza ceapa, timp de 5-10 minute, până devine arămie.
Adăugați bucățile de iepure în tigaie, peste ceapă, turnați vinul alb și lăsați-l să se evapore.
Adăugați apa caldă, frunzele de dafin, sare și piper. Acoperiți tigaia și lăsați să fiarbă la foc mic, aproximativ 1 oră.
Scoateți iepurele pe un platou și serviți-l cald alături de garnitura preferată (piure de cartofi, orez sau legume).
Poftă bună!

