AcasăCategorii rețeteAperitive și gustăriOuă ochiuri și cartofi dulci

Ouă ochiuri și cartofi dulci

Ouă ochiuri și cartofi dulci – o gustare simplă, echilibrată, nutritivă și savuroasă, bogată în proteine și fibre, potrivită atât dimineața, cât și ca gustare în timpul zilei!

Ingrediente ptr 2 persoane:

– 2 cartofi dulci medii (aprox. 400–500g)

– 3 linguri de ulei de măsline

– condimente opționale: boia, usturoi granulat, cimbru

– 4 ouă

– sare, piper după gust

Timp total 25–30 de minute

Modul de preparare :

Curățați cartofii dulci și tăiați-i în cubulețe.

Încingeți o tigaie mare și adăugați 1-2 linguri de ulei de măsline.

Gătiți cartofii dulci în tigaie 12–15 minute la foc mediu, amestecând regulat, până devin aurii și moi la interior.

Adăugați condimentele dorite, sare și piper, după gust.

Într-o altă tigaie mică, încălziți puțin ulei, spargeți ouăle și lăsați-le 2–3 minute, până când albușul este făcut, iar gălbenușul moale.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Ouă ochiuri cu sparanghel sau Cartofi în coajă la cuptor

Articole Similare