Cartofi în coajă la cuptor

Cartofii în coajă la cuptor – o rețetă de garnitură ușoară și delicioasă, o alternativă la cartofii clasici și care poate însoți orice tip de al doilea fel cu gust și simplitate.

De fapt, este o rețetă ieftină si ușoară, cartofii rămânând moi la interior și super crocanți la exterior, ideali pentru a fi serviti cu carne sau pește la grătar.

Ingrediente ptr 4-6 persoane :

-10-15 cartofi medii cu coajă.

-1-2 ramuri de rozmarin

-1 cățel de usturoi

-ulei de măsline

-sare și piper după gust

Timp de pregătire circa 30-40 minute.

Modul de preparare :

Spălați cartofii foarte bine și puneți-i la fiert, timp de aproximativ 15 minute.

Odată fierți scurgeți-i bine de apă și puneți-i într-o tavă de cuptor pe o hârtie de copt.

Turtiți cartofii folosind o lingură sau un ciocan de carne (cu cât sunt mai subțiri  cu atat vor fi mai crocanți).

Lăsați-i timp de 5-10 minute, astfel încât să se usuce puțin.

Între timp, tăiați fin rozmarinul și usturoiul și presărați amestecul peste cartofi.

Stropiți cu ulei și piper și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 ° C timp de 10-15 de minute până devin maro auriu și crocanți.

Poftă bună !

Vă recomandăm și : Chipsuri de cartofi dulci la cuptor

Articole Similare