Cartofii în coajă la cuptor – o rețetă de garnitură ușoară și delicioasă, o alternativă la cartofii clasici și care poate însoți orice tip de al doilea fel cu gust și simplitate.
De fapt, este o rețetă ieftină si ușoară, cartofii rămânând moi la interior și super crocanți la exterior, ideali pentru a fi serviti cu carne sau pește la grătar.
Ingrediente ptr 4-6 persoane :
-10-15 cartofi medii cu coajă.
-1-2 ramuri de rozmarin
-1 cățel de usturoi
-ulei de măsline
-sare și piper după gust
Timp de pregătire circa 30-40 minute.
Modul de preparare :
Spălați cartofii foarte bine și puneți-i la fiert, timp de aproximativ 15 minute.
Odată fierți scurgeți-i bine de apă și puneți-i într-o tavă de cuptor pe o hârtie de copt.
Turtiți cartofii folosind o lingură sau un ciocan de carne (cu cât sunt mai subțiri cu atat vor fi mai crocanți).
Lăsați-i timp de 5-10 minute, astfel încât să se usuce puțin.
Între timp, tăiați fin rozmarinul și usturoiul și presărați amestecul peste cartofi.
Stropiți cu ulei și piper și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 ° C timp de 10-15 de minute până devin maro auriu și crocanți.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Chipsuri de cartofi dulci la cuptor