Roșii umplute gratinate

Roșii umplute gratinate – o rețetă simplă și delicioasă, un fel de mâncare ideală pentru un prânz ușor sau o cină delicioasă!

Ingrediente ptr 4 persoane :

-12 roșii mari și coapte

-200 g brânză de vaci sau feta

-100 g mozzarella rasă

-2 linguri de ulei de măsline

-4 căței de usturoi, tocați mărunt

-1 ceapă mică, tocată mărunt

-1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat

-sare și piper, după gust

Timpul de preparare 40-45 minute.

Modul de preparare :

Tăiați vârful fiecărei roșii și scoateți miezul cu ajutorul unei linguri. Puteți păstra puțin din miez pentru a adăuga la umplutură.

Presărați un pic de sare în interiorul roșiilor pentru a elimina excesul de apă.

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa tocată și căliți-o 3-4 minute.

Adăugați usturoiul tocat și miezul de roșii și gătiți 5-7 minute până se reduce puțin.

Într-un bol, amestecați brânza de vaci (sau feta), mozzarella rasă, pătrunjelul tocat și amestecul din tigaie. Asezonați cu sare și piper.

Umpleți fiecare roșie cu amestecul pregătit și așezați-le într-o tavă de copt.

Presărați un strop de ulei de măsline deasupra fiecărei roșii.

Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când brânza este topită și roșiile sunt ușor rumenite.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Gratin de roșii și mozzarella sau Cartofi cu roșii la cuptor

Articole Similare