Roșii umplute gratinate – o rețetă simplă și delicioasă, un fel de mâncare ideală pentru un prânz ușor sau o cină delicioasă!
Ingrediente ptr 4 persoane :
-12 roșii mari și coapte
-200 g brânză de vaci sau feta
-100 g mozzarella rasă
-2 linguri de ulei de măsline
-4 căței de usturoi, tocați mărunt
-1 ceapă mică, tocată mărunt
-1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat
-sare și piper, după gust
Timpul de preparare 40-45 minute.
Modul de preparare :
Tăiați vârful fiecărei roșii și scoateți miezul cu ajutorul unei linguri. Puteți păstra puțin din miez pentru a adăuga la umplutură.
Presărați un pic de sare în interiorul roșiilor pentru a elimina excesul de apă.
Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline, adăugați ceapa tocată și căliți-o 3-4 minute.
Adăugați usturoiul tocat și miezul de roșii și gătiți 5-7 minute până se reduce puțin.
Într-un bol, amestecați brânza de vaci (sau feta), mozzarella rasă, pătrunjelul tocat și amestecul din tigaie. Asezonați cu sare și piper.
Umpleți fiecare roșie cu amestecul pregătit și așezați-le într-o tavă de copt.
Presărați un strop de ulei de măsline deasupra fiecărei roșii.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coaceți timp de 20-25 de minute, sau până când brânza este topită și roșiile sunt ușor rumenite.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Gratin de roșii și mozzarella sau Cartofi cu roșii la cuptor