Cartofi cu roșii la cuptor – o rețetă simplă, delicioasă, de post, ideală pentru masa de prânz sau cină, alături de carne, pește sau savurați ca atare !
Ingrediente ptr 2 persoane:
–4 cartofi medii
-2 roșii mari
-2 linguri ulei de măsline
-1 cățel de usturoi (opțional)
-sare și piper, după gust
-ierburi aromate, după preferință
Timpul de preparare 55-60 minute
Modul de preparare :
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Spălați cartofii și crestați-i în felii, dar nu până la capăt, astfel încât baza să rămână întreagă.
Tăiați roșiile în felii subțiri.
Așezați cartofii într-un vas de copt și intercalați, între feliile de cartofi, feliile de roșii.
Adăugați uleiul de măsline, presărați sare, piper și ierburi aromate după gust. Dacă folosiți usturoi, puteți să-l zdrobiți și să-l presărați deasupra.
Dați la cuptor circa 30-40 minute, până devin aurii și crocanți.
Serviți cartofii calzi, ca garnitură la pește, carne sau ca parte a unui platou de legume.
Poftă bună!
Vă recomandăm și : Ciuperci umplute gratinate sau Fenicul la cuptor

