Cartofi cu roșii la cuptor

Cartofi cu roșii la cuptor – o rețetă simplă, delicioasă, de post, ideală pentru masa de prânz sau cină, alături de carne, pește sau savurați ca atare !

Ingrediente ptr 2 persoane:

4 cartofi medii

-2 roșii mari

-2 linguri ulei de măsline

-1 cățel de usturoi (opțional)

-sare și piper, după gust

-ierburi aromate, după preferință

Timpul de preparare 55-60 minute

Modul de preparare :

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Spălați cartofii și crestați-i în felii, dar nu până la capăt, astfel încât baza  să rămână întreagă.

Tăiați roșiile în felii subțiri.

Așezați cartofii într-un vas de copt și intercalați, între feliile de cartofi, feliile de roșii.

Adăugați uleiul de măsline, presărați sare, piper și ierburi aromate după gust. Dacă folosiți usturoi, puteți să-l zdrobiți și să-l presărați deasupra.

Dați la cuptor circa 30-40 minute, până devin aurii și crocanți.

Serviți cartofii calzi, ca garnitură la pește, carne sau ca parte a unui platou de legume.

Poftă bună!

Vă recomandăm și : Ciuperci umplute gratinate sau Fenicul la cuptor

 

Articole Similare