Ciupercile fac parte din categoria celor mai hrănitoare și sănătoase legume, sunt sățioase, pline de nutrienți, proteine vegetale, vitamine și pot fi consumate într-o mulțime de feluri.
Sunt perfecte ca garnitură lângă un grătar, dar sunt excelente și ca masă în sine.
Ingrediente ptr 4 persoane:
-10-12 ciuperci brune mari
-2 linguri ulei de măsline
-2 căței de usturoi, tocați
-1 mozzarella rasă
-100 g parmezan ras
-sare și piper după gust
-1 legătură de pătrunjel tocat
Timp de preparare circa 30 minute.
Modul de preparare :
Curățați ciupercile cu un prosop de hârtie umed, îndepărtați codițele și tocați-le mărunt.
Căliți codițele împreună cu usturoiul, sarea și piperul timp de 5 minute.
Într-un bol amestecați codițele, călite anterior cu mozzarella rasă, jumătate din parmezanul ras și pătrunjelul tocat.
Umpleți generos pălăriile ciupercilor cu amestecul obținut și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Presărați restul de parmezan deasupra și dați la cuptorul preîncălzit, circa 15-20 de minute sau până când parmezanul formează o crustă aurie.
Dacă vă plac ciupercile încercați și : Omletă cu ciuperci și parmezan sau Risotto cu ciuperci
Poftă bună!