Ciuperci umplute gratinate

Ciupercile fac parte din categoria celor mai hrănitoare și sănătoase legume, sunt sățioase, pline de nutrienți, proteine vegetale, vitamine și pot fi consumate într-o mulțime de feluri.

Sunt perfecte ca garnitură lângă un grătar, dar sunt excelente și ca masă în sine.

Ingrediente ptr 4 persoane:

-10-12 ciuperci brune mari

-2 linguri ulei de măsline

-2 căței de usturoi, tocați

-1 mozzarella rasă

-100 g parmezan ras

-sare și piper după gust

-1 legătură de pătrunjel tocat

Timp de preparare circa 30 minute.

Modul de preparare :

Curățați ciupercile cu un prosop de hârtie umed, îndepărtați codițele și tocați-le mărunt.

Căliți codițele împreună cu usturoiul, sarea și piperul timp de 5 minute.

Într-un bol amestecați codițele, călite anterior cu mozzarella rasă, jumătate din parmezanul ras și pătrunjelul tocat.

Umpleți generos pălăriile  ciupercilor cu amestecul obținut și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Presărați restul de parmezan deasupra și dați la cuptorul preîncălzit, circa 15-20 de minute sau până când parmezanul formează o crustă aurie.

Dacă vă plac ciupercile încercați și : Omletă cu ciuperci și parmezan sau Risotto cu ciuperci

Poftă bună!

 

Articole Similare