Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci este o rețetă clasică italiană, ușoară și rapidă, apreciată pentru textura sa cremoasă, o opțiune delicioasă și sățioasă pentru prânz sau cină!

 Ingrediente ptr 2 persoane:

-150 g orez Arborio

-250 g ciuperci (champignon sau alte ciuperci preferate)

-1 ceapă mică

-500 ml supă de legume (sau apă)

-50 ml vin alb

-30 g unt

-30 g parmezan ras

-sare și piper, după gust

-pătrunjel tocat

Timp de pregătire circa 30-40 de minute.

Modul de preparare :

Tăiați ciupercile în felii și sotați-le împreună cu ceapa, într-o tigaie, cu 15 g de unt, timp de 5-7 minute, până devin aurii.

Adăugați orezul și sotați-l câteva minute, amestecând constant, până devine ușor translucid.

Adăugați vinul și lăsați-l să se evapore complet.

Începeți să adăugați treptat supa de legume sau apa, câte un polonic, amestecând constant. Continuați acest proces timp de 15-20 de minute, până când orezul este cremos și al dente.

Când orezul este gata, opriți focul și amestecați adăugând parmezanul și restul de 15 g de unt.

Așezonați cu sare și piper după gust, pătrunjel tocat și serviți cald.

Puteți savura și alte rețete de risotto precum : Risotto cu șofran și creveți sau  Risotto cu dovleac și gorgonzola

Poftă bună!

Articole Similare