Risotto cu ciuperci este o rețetă clasică italiană, ușoară și rapidă, apreciată pentru textura sa cremoasă, o opțiune delicioasă și sățioasă pentru prânz sau cină!
Ingrediente ptr 2 persoane:
-150 g orez Arborio
-250 g ciuperci (champignon sau alte ciuperci preferate)
-1 ceapă mică
-500 ml supă de legume (sau apă)
-50 ml vin alb
-30 g unt
-30 g parmezan ras
-sare și piper, după gust
-pătrunjel tocat
Timp de pregătire circa 30-40 de minute.
Modul de preparare :
Tăiați ciupercile în felii și sotați-le împreună cu ceapa, într-o tigaie, cu 15 g de unt, timp de 5-7 minute, până devin aurii.
Adăugați orezul și sotați-l câteva minute, amestecând constant, până devine ușor translucid.
Adăugați vinul și lăsați-l să se evapore complet.
Începeți să adăugați treptat supa de legume sau apa, câte un polonic, amestecând constant. Continuați acest proces timp de 15-20 de minute, până când orezul este cremos și al dente.
Când orezul este gata, opriți focul și amestecați adăugând parmezanul și restul de 15 g de unt.
Așezonați cu sare și piper după gust, pătrunjel tocat și serviți cald.
Puteți savura și alte rețete de risotto precum : Risotto cu șofran și creveți sau Risotto cu dovleac și gorgonzola
Poftă bună!