Risotto cu legume este un prim fel rapid, gustos și consistent, ideal atât pentru prânz dar și la cină și care poate deveni un preparat vegan sau de post, dacă renunțați la parmezan !
Ingrediente pentru 2 persoane :
-160 g orez arborio
-1 ceapă, tocată fin
-1 morcov, tăiat cubulețe
-1 dovlecel, tăiat cubulețe
-500 ml supă de legume
-50 ml vin alb (opțional)
-2-3 linguri ulei de măsline
-30 g parmezan ras (opțional)
-sare și piper, după gust
Timpul de preparare : 30-40 minute
Modul de preparare:
Într-o cratiță, aduceți supa de legume la fiert și lăsați-o la foc mic.
Într-o tigaie, sotați legumele, timp de 5-6 minute apoi adăugați orezul, amestecați și gătiți câteva minute. Turnați vinul alb și lăsați-l să se evapore.
Începeți să adăugați treptat supa de legume, câte un polonic, amestecând constant. Aștepați să fie absorbită înainte de a adăuga următorul polonic. Continuați până când orezul devine cremos și al dente (aproximativ 18-20 de minute).
Opriți focul și, dacă doriți, adăugați parmezanul.
Serviți risotto-ul cald, decorat cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!
Vă recomandăm și alte variante de risotto : Risotto cu ciuperci