Rulouri de pui la cuptor – aromate și delicioase, simplu de preparat, bune atât reci cât și calde, o idee pentru o masă gustoasă și sănătoasă!
Ingrediente ptr 4 persoane :
Pentru rulouri:
-4 buc. piepț de pui (tăiate în jumătate pe lungime)
-200 g mozzarella (tăiată bastonașe)
-4 felii de șuncă presată sau prosciutto
-sare, piper, oregano, boia (după gust)
-ulei de măsline
-scobitori sau sfoară alimentară
Pentru patul de legume:
-1 dovlecel
-1 ardei gras roșu
-1 ceapă roșie
-2-3 căței de usturoi
-2-3 linguri ulei de măsline
-câteva roșii cherry
-sare, piper, cimbru, rozmarin
Timp total: aprox. 1 oră
Modul de preparare:
- Pregătirea rulourilor:
Bateți ușor pieptul de pui între două foi de folie alimentară și condimentați carne ape ambele părți.
Așezați o felie de șuncă și câteva bastonașe de mozzarella pe mijloc.
Rulați strâns și fixați cu scobitori.
Rumeniți-le ușor într-o tigaie cu puțin ulei, 2-3 minute pe fiecare parte.
- Pregătirea legumelor:
Tăiați legumele julienne sau felii medii, amestecați-le cu ulei, sare, piper, ierburi aromatice și așezați-le într-un vas de cuptor.
Adăugați rulourile peste patul de legume.
Acoperiți cu folie și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25 de minute.
Apoi îndepărtați folia și lăsați la gratinat încă 10 minute, până se rumenesc ușor rulourile și mozzarella se topește.
Serviți rulourile tăiate pe diagonală, alături de legumele coapte.
Poftă bună !
Vă recomandăm și : Rulou de pui cu bacon sau Pui în stil mediteraneean