Rulou de pui cu bacon

Ruloul de pui cu bacon este o rețetă rapidă, gustoasă și ușor de pregătit, o alegere excelentă atât ca aperitiv cât și ca friptură!

Ingrediente ptr 4 persoane:

-600 g piept de pui (fără pieliță)

-150 g bacon (feliat)

-100 g mozzarella (tăiată cuburi)

-100 g spanac proaspăt

-1 cățel de usturoi (tocat)

-1 lingură ulei de măsline

-sare și piper după gust

-1 linguriță ierburi aromatice

Timp de pregătire circa 60 minute.

Modul de preparare :

Într-o tigaie, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați usturoiul și spanacul și gătiți 10-15 minute.

Luați tigaia de pe foc și lăsați umplutura să se răcească puțin, după care adăugați mozzarella, sare, piper și ierburile aromatice.

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Tăiați pieptul de pui în felii subțiri (de aproximativ 1 cm grosime), puteți să-l bateți ușor cu un ciocan de carne pentru a-l face mai uniform.

Așezați feliile de bacon pe o suprafață plată, apoi puneți feliile de pui peste bacon, astfel încât să se suprapună puțin.

Puneți umplutura de spanac și brânză în centrul ruloului și rulați cu grijă.

Așezați ruloul într-un vas de copt, puteți să-l legați cu sfoară de bucătărie dacă doriți.

Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când puiul este gătit complet și baconul crocant.

Lăsați ruloul să se odihnească câteva minute înainte de a-l tăia. Serviți-l cald, alături de o salată sau garnitură preferată.

Încercați și alte rețete de rulouri cu bacon precum : Rulouri de foietaj cu brânză și bacon

Poftă bună!

Articole Similare